Hoe om te gaan met angst tijdens de zwangerschap

Hoe om te gaan met angst tijdens de zwangerschap

Als u vindt dat de gedachten van uw komst kindje brengen meer angsten en zorgen dan vreugde en geluk, zou je kunnen lijden aan angst. Terwijl sommige vragen en zorgen zijn normale, constante angst --- vooral indien vergezeld van paniekaanvallen --- is het niet. Als u worstelt met angst, kun je hulp krijgen. Soms is alles wat er nodig is een paar veranderingen in levensstijl om u te helpen kalmeren. Als dit niet werkt, kan uw arts u een behandeling voorschrijven om u te helpen ontspannen en te genieten van je zwangerschap.

Instructies

•  Rest zoveel mogelijk. Angst is erger als je al te moe. Leren om nee te zeggen, krijgen ten minste zeven uur slaap 's nachts en delegeren huishoudelijke taken aan andere familieleden.

•  Omring jezelf met ondersteuning. Zoek naar andere vrouwen in uw gemeente of in online fora met wie je kunt je gevoelens te delen, omdat simpelweg het hebben van iemand om mee te praten kan veel angst te verlichten.

•  Eet een gezond dieet met veel fruit en groenten. De juiste voeding geeft je de energie om de stressoren geconfronteerd in uw leven te geven.

•  Vermijd het lezen van te veel zwangerschap middelen. Terwijl de zwangerschap boeken en websites kan nuttig zijn als je leert over je groeiende baby, ze kunnen ook het verhogen van uw angst niveaus omdat ze je alles vertellen wat er mis zou kunnen gaan.

•  Neem de angst medicijnen waarvan je verloskundige goedkeurt, als non-medicatie opties voor het regelen van angst zijn niet voldoende.

•  Maak een afspraak met een therapeut. Deze geestelijke gezondheidszorg professionals zullen u technieken die u kunt gebruiken om uw angst te beheersen als je zwangerschap vordert geven.

•  Geniet van een prenatale massage. De toegenomen circulatie zal je helpen te ontspannen als het vermindert het aantal stresshormonen in je lichaam.

Hints

  • Volgens de Anxiety Disorders Association of America, selectieve serotonine heropname remmers (een soort van medicatie vaak gebruikt om angst te beheersen) niet leiden tot een hoger percentage aangeboren afwijkingen indien genomen door een zwangere vrouwen. Echter, sommige moeders zijn ongemakkelijk nemen angst medicatie tijdens de zwangerschap en kan aan hun artsen praten voor alternatieven. Stress hormonen hebben wel een invloed hebben op uw baby, zodat het leren van manieren om te helpen jullie beiden ontspannen.
  • Als je op angst-medicatie voordat je zwanger werd, het niet beëindigen zonder eerst te praten met uw arts. De meeste therapeuten en verloskundigen adviseren dat degenen die behandeld worden voor angst praten met hun zorgverleners voordat u zwanger wordt, zodat ze een aangepast behandelplan indien nodig kan maken.