Hoe om te eten na stoppen met roken

Degenen die stoppen met roken vaak bang voor het verkrijgen van gewicht. Naar aanleiding van een gezond dieet regime niet alleen zal u helpen voorkomen dat die ongewenste ponden, maar kunnen helpen om uw pogingen om te stoppen met roken voor u gemakkelijker. Correct getimede maaltijden vol met voedzame en gezonde voeding kan helpen de bloedsuikerspiegel op peil te houden, prikkelbaarheid en stemmingswisselingen te verminderen, en kan zelfs helpen verminderen uw verlangen naar een sigaret. Roken put ook je lichaam van vele essentiële vitaminen en mineralen; veranderen van de manier waarop je eet na het stoppen met roken kan een groot verschil maken voor uw gezondheid.

Instructies

•  Vermijd uw gebruikelijke ochtendkoffie fest, of op zijn minst proberen om te bezuinigen op het aantal. Cafeïne verhoogt het verlangen naar sigaretten, volgens een studie uitgevoerd aan de Duke University door F. Joseph McClernon, Ph.D, en kan ook toe te voegen aan de normale prikkelbaarheid aanwezig terwijl het proberen te stoppen met roken. Andere items gevonden om sigaretten-stimulerend waren vlees en alcohol.

•  Overslaan van het ontbijt verhoogt de lage bloedsuiker aandoening die normaal optreedt halverwege de ochtend - een tijd waarin krachtige hunkeren naar nicotine kan duikvlucht in om uw inspanningen om te stoppen verergeren. Zelfs als je niet een groot ontbijt fan, moet u een stukje van meergranen brood of ontbijtgranen, die zal vrijgeven complexe koolhydraten te helpen glucose op peil te houden eet.

•  Houd een verscheidenheid van low-calorie snacks bij de hand, zoals gedroogde abrikozen, rauwe wortelen en groenten, appels, peren, en rijstwafels, in aanvulling op walnoten, sesamzaad of pompoenpitten, die helpen handhaven bloedsuikerspiegel terwijl die voldoen aan uw orale behoefte te knabbelen.

•  Plaats de vitaminen en mineralen tekorten veroorzaakt door roken met voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C (sinaasappels, zwarte bessen, grapefruit en kiwi's), E (tarwekiemen, mango's, amandelen), A (abrikozen, nectarines, wortelen, broccoli, pruimen), B-12 (zuivel en eieren) en B-6 (tonijn, bananen, kip, en vis).

•  Vermijd de serotonine dip vaak ervaren door degenen die stoppen met roken door het versterken van uw dieet met voedingsmiddelen die rijk zijn aan tryptofaan, zoals bonen, kip, kalkoen, pinda's, en sardines. Tryptofaan is een aminozuur cruciaal serotonine, een "feel-good" hormoon in de hersenen.

•  Eet een lunch rijk aan eiwitten om de post-lunch dip te voorkomen. Dit zal helpen houden u alert en niet in je behoefte aan die middag sigaret, dus zorg ervoor dat magere vis of gevogelte, eieren en groenten bevatten tijdens uw middagmaal.

•  Bestrijd de slapeloosheid vaak ervaren door de mensen die proberen te stoppen door het hebben van een hete zuiveldrank voor het slapen gaan, dat de hersenen chemische stoffen die helpen je in slaap brengt. U kunt ook proberen een kalmerende kruidenthee voor het slapen gaan, zoals kamille. Vermijd cafeïnehoudende voedingsmiddelen en dranken een minimum van vier uur voor het slapengaan.

Hints

  • St. Janskruid helpt ook serotonine productie en kan op 300 mg worden genomen drie keer per dag.
  • Levensmiddelen in de Duke University studie die werden gevonden om sigaretten te maken smaak slecht waren fruit, zuivel en groenten.
  • Vermijd kunstmatige snoep, vetten en oliën, omdat deze kunnen leiden tot gewichtstoename en het verhogen van uw verlangen naar een sigaret.