Hoe om te controleren voor leverproblemen

Lever problemen kunnen worden veroorzaakt door virussen zoals hepatitis, cirrose, primaire leverkanker, kanker die verspreid naar de lever uit andere gebieden, overmatig alcoholgebruik, bepaalde medicatie en galblaas ziekte. Lever omstandigheden kan een snelle daling van de werking van de lever veroorzaken, zodat je nodig hebt om de oorzaak vast te stellen, zodat de behandeling kan beginnen. Neem deze stappen om te controleren op problemen met de lever.

Instructies

•  Zie je huisarts. U hebt een lichamelijk onderzoek van uw arts om te bepalen of u leverproblemen heeft. Hij zal je buik onderzoeken om te controleren op tekenen van een vergrote lever en zal uw huid en ogen te onderzoeken op tekenen van geelzucht, gemeen met een leveraandoening.

•  Zoek een verwijzing. Als uw arts vermoedt dat u leverproblemen heeft, vragen over een doorverwijzing naar een lever specialist. Hoewel uw arts heeft algemene kennis in het diagnosticeren van problemen met de lever, kan een lever specialist leverfunctietesten efficiënter te interpreteren.

•  Ken de symptomen. Symptomen van leverproblemen zijn onder vergrote lever, pijn in de rechter bovenbuik, verlies van eetlust, gewichtsverlies, misselijkheid, braken, gele verkleuring van de huid en het wit van de ogen, vochtophoping in de buik met een zwelling van de buik, donkere urine en lichte ontlasting. Deze symptomen kunnen wijzen op andere medische aandoeningen, maar als je ze ervaart, raadpleeg dan uw arts.

•  Vraag naar bloedonderzoek. Bepaalde bloedonderzoeken zijn exclusief voor de leverfunctie. Vraag uw arts om de testen en wat eventuele niet-normale indicaties betekenen uitleggen. Wanneer uw leverfunctie abnormaal is, zullen bepaalde leverenzymen glijden in de bloedbaan, waardoor een verhoging van deze enzymen in je bloedbaan.

•  Informeren over X-stralen. Visualisaties van de lever en de galwegen zijn effectieve diagnostische instrumenten om te controleren op problemen met de lever. Vraag uw arts over een MRI of echografie van de lever en de galwegen.

Hints

  • Vraag uw arts of een leverbiopsie voor u geschikt is. Vele malen bloedonderzoek en röntgenfoto's zijn niet diagnostisch genoeg om de oorzaak van de problemen met de lever te bepalen. Een leverbiopsie is een onderzoek van leverweefsel aan abnormale pathologie van de lever op te sporen.
  • Leverproblemen kan blijvende schade aan de lever veroorzaken. Als u geelzucht, zwelling van de buik, pijn in de rechter bovenbuik en gewichtsverlies te ontwikkelen, contact op met uw arts en krijgen een medische evaluatie zo snel mogelijk.