Hoe om te controleren voor hormonale onevenwichtigheden

Een hormonale disbalans is een voorwaarde dat de hormoonspiegel in het lichaam van een persoon beïnvloedt. Dit kan worden veroorzaakt door een probleem klier, een ovulatoire stoornis, afwijkingen van de cervix of testes, menopauze, veroudering of een medische aandoening, zoals polycysteus ovarium syndroom.

Instructies

•  Beoordeel de symptomen die u hebt geleid om te geloven u last heeft van een hormonale disbalans. Dit zou onder meer vaginale droogheid, onregelmatige of stopzetting in periodes, vaak moeten plassen of blaasontstekingen, impotentie, verandering (verlies) van het libido, gevoelige borsten, hoofdpijn, onverklaarbare gewichtstoename, opvliegers en zelfs depressie. Dit zijn de meest voorkomende symptomen van hormonale onbalans.

•  Volg uw slaappatroon. Veel vrouwen (en sommige mannen) die ervaren hormonale onevenwichtigheden zal een verandering in hun slaappatroon te ervaren. Het kan zich manifesteren als rusteloosheid, slapeloosheid (moeite met inslapen of resterende slaap) of nachtzweten.

•  Investeer in een hormoonbalans testkit. Deze eenvoudig te gebruiken kits voor thuis testen kan aangeven of je lijdt aan een hormonale disbalans. Ze kosten overal van $ 30 tot $ 240 en kunnen worden gebruikt door zowel vrouwen of mannen (het product zal aangeven waarvoor geslacht moet worden gebruikt).

Hints

  • De meeste hormonale onevenwichtigheden zijn een gevolg van te weinig oestrogeen of te veel progesteron voor vrouwen, of een fluctuatie in de productie van testosteron bij mannen. Vraag uw arts voordat u de behandeling van eventuele hormonale onbalans met een over-the-counter medicatie of aan te vullen. Uw symptomen kunnen wijzen op een hormonale onbalans zijn, of ze kunnen een teken zijn van een meer ernstige aandoening gezondheid.