Hoe om te controleren voor een lage schildklierfunctie

Actieve mensen kunnen soms overdreven moe, gewichtstoename, of zwellingen op de keel te ontwikkelen. Dit zijn enkele symptomen van lage schildklierfunctie, maar ook van tal van andere ziekten. Of het nu om te wissen of te bevestigen vermoedens met betrekking tot lage schildklierfunctie, laboratoriumonderzoek is de beste, zo niet de enige keuze. Testen houdt de controle toets schildklierhormoon in het bloed specifiek T4, thyroxine en TSH, TSH. Diagnose en behandeling voor lage schildklierfunctie kan vervolgens worden gemaakt op basis van deze lab resultaten.

Instructies

•  Zie een arts die gekwalificeerd is om te bestellen en schildklier laboratoriumtesten te interpreteren. Uw arts zal u onderzoeken op tekenen en symptomen van de ziekte van de schildklier.

•  Vertel uw arts alle informatie met betrekking tot uw klachten. Soms, wat lijkt irrelevant voor u, kan van belang zijn voor uw arts te zijn. Vertel hem waarom u denkt dat u lage schildklierfunctie hebben. Wees een actieve deelnemer in het helpen om uw probleem op te lossen.

•  Neem een willekeurige tests die kunnen helpen met uw diagnose. Als uw arts vermoedt dat uw klachten te rechtvaardigen verder onderzoek, kan laboratoriumonderzoek worden besteld. Dit kan betekenen dat het bloed trekt naar T4 schildklierhormoon niveaus en TSH-waarden te controleren. Deze tests kunnen bepalen of u een lage schildklierfunctie genaamd hypothyreoïdie. Resultaten lab kan erop wijzen dat medicatie nodig is of dat verdere proeven nodig.

•  Neem medicatie die wordt voorgeschreven. Hypothyreoïdie is een behandelbare aandoening en vereist levenslange toewijding aan een behandelplan.

•  Ga naar follow-up afspraken met uw arts. Laboratoriumtests worden periodiek nodig om uw schildklierfunctie te bepalen en om uw reactie op de hormonale substitutietherapie volgen.

Hints

  • Om deskundig advies over uw schildklier te krijgen, bezoek een endocrinoloog. Endocrinologen zijn artsen die gespecialiseerd zijn in de diagnose en behandeling van het endocriene systeem en metabole ziekten, die de schildklier opgenomen.