Hoe om te beslissen of u moet behandeling met een statine

Pak een tijdschrift en een van de eerste advertenties die u zou kunnen zien is een wervend de magische voordelen van cholesterolverlagende geneesmiddelen genaamd statines. Statine medicijnen zoals Lipitor en Crestor behoren tot de meest voorgeschreven in de wereld en voor zeer goede redenen. Zij dramatisch revolutie de verzorging van cardiovasculaire ziekte in de ontwikkelde wereld en zijn zeer verantwoordelijk voor de sterke daling van sterfgevallen door beroerte en hartziekten. Maar voor alle lof statinetherapie ontvangt veel mensen zijn zich niet bewust dat statine therapie heeft een donkere kant die de media en de farmaceutische bedrijven vaak voorkomen over praat. Er zijn zeer reële medische bijwerkingen geassocieerd met statine therapie waaronder leverontsteking, diepe spierpijn en zwakte, geheugenverlies en maagdarmklachten. Naast een aantal gemeenschappelijke vruchten kan interageren met statine therapie. Gelukkig zijn veel van deze symptomen verdwijnen als de statine therapie wordt gestaakt. Dus wat zijn de criteria om te bepalen wanneer aan statines gebruiken? Hoe bepaal je als je moet behandeling met een statine?

Instructies

•  Als u een coronaire hartziekte of een hartaanval dan moet je statine therapie voor de rest van je leven! Statine therapie helpt om geblokkeerde kransslagaders te stabiliseren en kan zelfs helpen om de vorming van tandplak te keren.

•  Als u ooit een beroerte of TIA (mini-beroerte) hebt gehad dan heb je statine therapie nodig! Statine therapie helpt om bloed ontstekingen schip te verminderen en de kleine bloedvaten in de hersenen voorkomen dat verstopt raakt.

•  Als u een perifeer vaatlijden in de benen dan je statine therapie nodig! U al hebt slagaders geblokkeerd in je benen en je waarschijnlijk rookt ook. We weten dat de PAD zal vorderen, tenzij u statine therapie voort te zetten en te veranderen van uw levensstijl gewoonten.

•  Als je hebt diabetes dan moet behandeling met een statine! Hoge bloedsuikers meestal niet doden diabetici maar eerder beroertes en hartaanvallen. Niets is aangetoond effectiever in het verminderen van deze complicaties bij diabetici dan behandeling met een statine te zijn.

•  Als u een verhoogde slechte cholesterol (LDL), maar geen van de bovenstaande medische problemen die u nog nodig hebben om op statine-therapie; echter, moeten vele variabelen te worden verwerkt in de ingewikkelde vergelijking. Bijvoorbeeld hoe verheven is uw slechte cholesterol? Heeft u andere belangrijke risicofactoren voor hart- en vaatziekten, zoals hoge bloeddruk of roken? Hoe oud ben je? Heeft u reeds bewijs voor vasculaire ziekte zoals een geblokkeerde halsslagader in de nek of een abdominaal aorta aneurysma? Na bestudering van elk van deze risicofactoren statine therapie kan worden gestart als je slechte cholesterol hoger is dan de ideale streefwaarde op basis van uw totale risico 10 jaar voor coronaire horen ziekte.

Hints

  • Initiëren van statine therapie moet een gezamenlijke beslissing tussen u en uw arts raadplegen. Je moet niet beginnen met het nemen van een statine, totdat al uw vragen zijn beantwoord aan uw tevredenheid.
  • Therapeutische veranderingen in levensstijl, zoals lichaamsbeweging, gewichtsverlies en dieet modificatie moet altijd worden geprobeerd voor de meeste individuen voordat statine therapie worden overwogen.
  • Volg de aanwijzingen van uw arts met betrekking tot behandeling met een statine.
  • Als u bijwerkingen die kunnen worden geassocieerd met statine therapie ervaren contact op met uw arts voor verdere instructies.