Hoe om te beschrijven hersendoorbloeding

Hoe om te beschrijven hersendoorbloeding

Cerebrale overvloed beschrijft alleen de bloedstroom in de hersenen. Wanneer de hersenen wordt beroofd van de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof door een beperkte of geblokkeerde bloedstroom, kan dit leiden tot beschadiging van de hersenen. De bloedtoevoer naar de hersenen kan worden beïnvloed door ziekten zoals verharding van de slagaders, door trauma zoals hoofdletsel opgelopen bij een auto-ongeluk of een beroerte. Verscheidene belangrijke slagaders zijn betrokken bij handhaven van de juiste bloedtoevoer naar de hersenen, wat verklaard kan worden door het gebruik van medische afbeeldingen.

Instructies

Het uitleggen van de Term Cerebral

•  Zoek het woord "cerebrale" in een woordenboek, bij voorkeur een medisch woordenboek. Meestal vindt u dat het betekent dat met betrekking tot de hersenen of cerebrum. Bij de uitleg cerebrale perfusie, is het het makkelijkst om te beginnen met een diagram of illustratie van de verschillende delen van de hersenen, wijzen de hersenen, het hoofdgedeelte van de hersenen bezetten het bovenste deel van de craniale holte in het diagram.

•  Gebruik een diagram dat de bloedvaten toont in de hersenen en die specifiek slagaders identificeert de term perfusie verklaren. Cerebrale perfusie beschrijft bloedstroom in de hersenen te voorzien van voedingsstoffen en zuurstof. Toon een diagram dat alle grote slagaders van het lichaam weergeeft. Met behulp van uw vinger of wijzer, de aandacht vestigen op de belangrijkste slagader, de aorta, op een duidelijk etiket illustratie om te laten zien hoe de halsslagader en de vertebrale slagaders voeren het bloed naar de hersenen.

•  Met dezelfde afbeelding die grote slagaders identificeert in het lichaam, wijzen de binnenste halsslagader en sporen zijn pad met de vinger of aanwijzer op het diagram te zien hoe het stroomt langs een zijde van de hals en loopt achter het oor in de temporale kwab.

•  Het gebruik van uw illustratie van slagaders in het lichaam, de aandacht vestigen op de anterior cerebrale slagader en de middelste cerebrale slagader. Traceren van de bloedstroom op de afbeelding om te demonstreren hoe de middelste cerebrale slagader heeft boomachtige takken die bloed vervoeren naar elk halfrond van de hersenen.

•  Uw diagram van de cirkel van Willis, sporen de bloedstroom door het deel van de hersenen, vanaf de onderkant van de afbeelding met de vertebrale slagader naar de basilaire slagader en dan verder naar de interne halsslagader bloed tonen stromen naar de stam van de hersenen.

Hints

  • Een blokkade zoals wanneer iemand een beroerte of een verminderde bloedtoevoer in de hersenen kan veroorzaken en schade toebrengen aan de hersenen functioneren. Schade aan de voorste cerebrale slagader, bijvoorbeeld, kan resulteren in sensorische en motorische beschadiging in het onderste deel van het lichaam, of van invloed cognitie. Een blokkade in de middelste cerebrale slagader kan veroorzaken gevoelloosheid, problemen met het gehoor of het reukvermogen of oorzaak taalproblemen om deze slagader want het levert bloed naar de temporale kwab.
  • Volgens onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum in Nederland, MR-beelden laten zien dat vasculaire factoren dragen bij aan dementie bij ouderen en dat verminderde bloedtoevoer naar de hersenen veroorzaakt schade aan de hersenen.