Hoe om puistjes te behandelen over mijn hele gezicht

Hoe om puistjes te behandelen over mijn hele gezicht

Veel mensen, zowel volwassenen als tieners, omgaan met puistje uitbarstingen. Facial puistjes zijn vooral pijnlijk en kan ertoe leiden dat u zelfbewust rond andere mensen voelen. Maar heb je veel opties voor de behandeling van je gezicht puistjes. Probeer ze allemaal als u kiest, en degene die het beste werkt voor u te vinden.

Instructies

•  Probeer een huis remedie met azijn. Dit is zeer eenvoudig. Reinig je huid als je normaal doet. Solliciteer appelazijn nadat u uw huid hebt gedroogd. Dip slechts een katoenen bal in de azijn en dep het op de puistjes. Azijn is een samentrekkend die puistjes kunnen drogen en bacteriën te doden.

•  Gebruik een anti-bacteriële reiniger op het gezicht. Deze is verkrijgbaar in drogisterijen en misschien benzoylperoxide, die opdrogen puistjes helpt bevatten. Volg de aanwijzingen op het etiket naar de meest profiteren van het reinigingsmiddel te krijgen.

•  Gebruik een over-the-counter puistje lotion. Drogisterijen bieden tal van behandelingen om uit te kiezen. Kijk voor een lotion die benzoylperoxide of salicylzuur om de bacteriën te doden en te drogen de puistjes bevat. Volg altijd de aanwijzingen op de verpakking.

•  Gebruik een retinoïd product, zoals het netvlies of Tazorac, op je gezicht puistjes. Deze producten zijn verkrijgbaar op recept, zodat je nodig hebt om uw dermatoloog te spreken. De retinoïde ontstopt poriën en verwijdert dode huidcellen de huid om het puistje te elimineren. Maar het kan de huid irriteren, dus zorg ervoor dat je dit type van behandeling in detail te bespreken met uw arts.

•  Vraag uw arts over het nemen van een oraal antibioticum om het gezicht puistjes te elimineren. Antibiotica doden de bacteriën die puistjes veroorzaakt; Echter, artsen raden het gebruik van deze behandeling voor meer dan een paar maanden. De antibiotica werken ook putten in combinatie met lokale benzoylperoxide aan gezicht puistjes te verminderen. Praat met uw arts over uw zorgen en of je gezicht puistjes zijn ernstig genoeg voor een oraal antibioticum.