Hoe om Poison Ivy Huiduitslag met orale steroïden

Hoe om Poison Ivy Huiduitslag met orale steroïden

Orale steroïden zoals corticosteroïden, vaak gebruikt om meer ernstige gevallen van poison ivy huiduitslag, zoals wanneer de uitslag bestrijkt een groot deel van het lichaam, of wanneer de blisters geïnfecteerd of gebroken behandelen. In de meeste gevallen kunnen orale steroïden snel verlichting te brengen van de symptomen van een poison ivy uitslag bij gebruik onder nauw toezicht van uw arts.

Instructies

•  Behandel poison ivy huiduitslag met orale steroïden in ongewoon ernstige gevallen. Als de poison ivy uitslag bestrijken een groot deel van je lichaam, als delen van de uitslag te worden besmet, of als de uitslag niet reageren op conventionele behandelingen, zoals havermout baden, Calamine lotion of hydrocortison crème, moet u uw arts raadplegen. Ernstige huiduitslag kan zelfs leiden tot bloedvergiftiging als medische behandeling niet onmiddellijk wordt gevraagd.

•  Bezoek uw arts of zorgverlener om te bepalen of orale steroïden moeten worden gebruikt om uw poison ivy uitslag te behandelen. Uw arts kan ervoor kiezen om orale steroïden voorschrijven als u momenteel wordt behandeld voor een andere medische aandoening die de uitslag kan verergeren, zoals eczeem, psoriasis, voedselallergieën en vele anderen. Orale steroïden kan snel verminderen van de uitslag en jeuk, en de genezing te bevorderen effectiever.

•  Haal een recept van uw arts of zorgverlener voor orale steroïden om poison ivy huiduitslag te behandelen. (Prednison is de meest voorkomende medicijnen voor dit type behandeling.) Algemeen zal het recept duren ongeveer 12 dagen, met de doseringen taps omlaag tegen het einde van de behandeling.

•  Neem de orale steroïden zoals voorgeschreven, en zorg ervoor dat de juiste hoeveelheid per dag te nemen van pillen. Stop niet met het nemen van de orale steroïden, totdat u klaar bent met het voorschrift, zelfs niet als de poison ivy uitslag volledig verdwenen. Verzuim om de mondelinge behandeling met steroïden te voltooien, kan de uitslag terug te keren, misschien nog erger dan voorheen.

•  Meld eventuele ernstige bijwerkingen aan uw arts tijdens het gebruik van de orale steroïden. Vaak voorkomende bijwerkingen zijn slapeloosheid, gewichtstoename, zwellingen in het gezicht, vermoeidheid, buikpijn en zelfs een uitbraak van acne. Bovendien kunnen orale steroïden voor diabetici complicaties veroorzaken, aangezien bloedsuikerspiegel kan worden verhoogd.

•  Plan een follow-up bezoek met uw arts als poison ivy uitslag blijven staan ​​na 14 dagen na blootstelling aan de plant.

Hints

  • U kunt proberen meer conventionele oplossingen om Poison Ivy uitslag, zoals Calamine lotion en koude kompressen behandelen, voordat je het geld uitgeven aan potentieel kostbare behandeling met orale steroïden.