Hoe om nierstenen Smash

Volgens de Mayo Clinic, nierstenen zout en minerale afzettingen die resulteren in de vorming van steenachtige objecten in de urinewegen systeem. Nierstenen kunnen groot worden en zijn universeel pijnlijk; In de meeste gevallen medische hulp niet vereist. Er zijn verschillende opties beschikbaar zijn als de behandeling wordt gerechtvaardigd; één van de meest populaire is extracorporele schokgolf lithotripsie (ESWL). Geluidsgolven worden gebruikt om grote nierstenen blazen in verschillende kleinere stukken, waardoor ze uit het lichaam van nature passen.

Instructies

•  Neem contact op met uw arts alvorens te beslissen over een cursus van actie. Uw arts kan u onderzoeken en bepalen van de beste cursus van behandeling, die kan zijn ESWL.

•  Een arts bij een poliklinische faciliteit zal de details uit te leggen en uit te voeren van de procedure.

•  Tijdens de procedure, zal je liggen op een met water gevulde kussen als de arts voert een X-ray om de exacte locatie van de niersteen te bepalen. Dit mag niet langer dan een paar minuten duren.

•  Na de plaats van de steen is geïdentificeerd, wordt geluidsgolven gericht op het voor ongeveer een uur. U kan worden gegeven plaatselijke verdoving te helpen met eventuele pijn en maak je meer comfortabel, zegt Quest Diagnostics.

•  Na de ESWL behandeling, zal je naar huis worden gestuurd. Het kan enkele dagen of weken duren voordat de stukjes van de stenen passeren natuurlijk uit het lichaam.

•  Mogelijke complicaties na de ingreep worden voortgezet pijn bij het ​​passeren van de steen of verstopping van de urine-spoor door de stukjes steen. In zeldzame gevallen kunnen mensen een urineweginfectie ontwikkelen. Als u bijwerkingen opmerkt, bezoek uw arts voor verdere behandeling.