Hoe om hulp te krijgen voor Vertigo

Hoe om hulp te krijgen voor Vertigo

Vertigo is een aandoening die duizeligheid veroorzaakt in een individu. Het kan je een gevoel van in beweging te geven of te verstoren je gevoel van evenwicht, zoals de Universiteit van Iowa Health Care website. Er zijn vele oorzaken van vertigo, maar de meest voorkomende zijn de ziekte van Meniere, trauma aan het hoofd of een verkoudheid. Het krijgen van de juiste hulp voor uw vertigo kan zo simpel zijn als een bezoek aan uw huisarts te zijn, hoewel het voor moeilijker of chronische gevallen, er zijn specialisten die zich bezighouden met deze stoornis.

Instructies

•  Wacht om te zien of de duizeligheid verdwijnt. Vaak zal verdwijnen binnen een paar minuten en niet opnieuw optreedt. Als het opnieuw optreden, moet u uw huisarts te zien. Vaak worden afleveringen van vertigo eenvoudig te beheren en hij was in staat om u te helpen bij het bepalen van de oorzaak en het verloop van de behandeling zal zijn.

•  Ga naar de eerste hulp als je hoogtevrees ervaren samen met een hoofdwond, een stijve nek, wazig zien, pijn op de borst, snelle of trage hartslag, zwakte van een arm of been, gevoelloosheid of een ernstige hoofdpijn. Andere ernstige tekenen dat een reis garandeert u de ER of een onmiddellijke bezoek met uw arts zijn verlies van bewustzijn, moeite met lopen, spraakgebrek of een verlies van het gehoor, volgens de Mayo Clinic website.

•  Maak een afspraak met een specialist die ervaring heeft in de behandeling van vertigo symptomen als het probleem niet wordt opgelost door het zien van uw huisarts heeft. Neurologen en een oor, neus en keel specialist te zien veel patiënten met vertigo symptomen. Als uw aandoening chronisch is, moet u mogelijk een otoneurologist zien. Dit type van neuroloog gespecialiseerd in duizeligheid. Als alternatief kunt u een neurotoloog, een KNO-arts die zich richt op ziekten met het oor te zien.

Hints

  • Noteren of je de duizeligheid voelt als je wilt veranderen, zoals voorgesteld door de Universiteit van Iowa Health Care website. Positionele vertigo treedt op wanneer de positie van je hoofd verandert plotseling. U kunt ook gaan liggen op je zij met je oor richting van de vloer om te zien of u een intens gevoel van duizeligheid en alsof de wereld draait ervaren.
  • Probeer fysiotherapie als een oor letsel veroorzaakt uw vertigo. Dit is vaak nuttig bij het verlichten van symptomen. Het helpt om opnieuw te trainen de hersenen aan te passen aan oorproblemen.
  • Probeer vestibulaire suppressants, is vaak effectief in het behandelen van een aantal vormen van vertigo. Uw arts zal dit geneesmiddel voorschrijven als hij denkt dat je vertigo zal reageren op dit type behandeling.