Hoe om haaruitval te behandelen door het versterken van uw nieren

Hoe om haaruitval te behandelen door het versterken van uw nieren

Wanneer mensen voor het eerst last van haaruitval, ze normaal kijken naar hun hormoonspiegels of op de schildklier als de mogelijke dader. Hoewel dergelijke onevenwichtigheden haarverlies veroorzaken, volgens de traditionele Chinese geneeskunde (TCM), kan nier gebreken leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, waarvan er haaruitval. Chinese artsen zijn van mening dat onvoldoende voeding of langdurige, ernstige stress kan leiden tot nier-deficiëntie, die op zijn beurt zich zou manifesteren in een scala aan symptomen, waaronder haaruitval. Het is echter mogelijk de nieren versterken en de behandeling van de symptomen. Hier is hoe.

Instructies

•  Begrijp dat TCM ziet de nieren als de bron van energie voor het hele lichaam. De conditie van de nieren bepaalt jeugdigheid van een persoon. Anderzijds, een nierdeficiëntie openbaart zich in premature symptomen zoals haarverlies, grijs haar, rug en knie pijn en problemen met het gezichtsvermogen.

•  Realiseer je dat er twee soorten van de nieren tekortkomingen. Een gevolg van factoren, zoals slechte voeding, langdurige stress en overwerk. Het andere type is een erfelijke zwakte, zowel leiden tot een tekort aan energie in de nieren (nier essentie).

•  Vul uw nier essentie met kruiden-supplementen zoals Hij Shou Wu (Foti). Je haar verlies zal afnemen naarmate uw nier-deficiëntie corrigeert ifself. Andere effectieve supplementen zijn Lycium en Cuscuta zaad.

•  Overweeg acupunctuur behandelingen om uw nier meridiaan (energie-route) te versterken en te corrigeren uw nier-deficiëntie, alsmede de behandeling van uw haaruitval. De acupuncturist kan het probleem met acupunctuur behandelingen alleen corrigeren of gebruiken een combinatie van acupunctuur en kruiden.

•  Inclusief veel groenten in uw dieet. Groenten zullen de benodigde voeding voor haar gowth bieden en nemen de last van de nieren. Bij voorkeur, roerbak je groenten in olijfolie. Volgens de TCM, het eten van te veel koude gerechten kunnen spanning toe te voegen aan de milt en leiden tot een verstoring van de energiebalans.

•  Loop regelmatig om de bloedsomloop te bevorderen om je organen en de hoofdhuid, waardoor de chi lichaam energie zal blijven) soepel te laten vloeien en de balans te herstellen. Moxibustion therapie (betreft de verbranding van alsem) is ook effectief in het herstellen van de energiebalans

•  Focus op de positieve dingen in je leven. Praktijk stress management technieken. Het is belangrijk om onnodige belasting te nemen van je nieren. Afhankelijk van de omvang van de haaruitval, kan het tot een paar maanden om de resultaten te zien. Anderen kunnen opmerken verbetering in een kwestie van weken.

Hints

  • Chinese geneeskunde beoefenaars bericht positieve resultaten bij de behandeling van haaruitval. Sommige patiënten reageren sneller en anderen langer duren. Een persoon moet vastberadenheid om de behandeling voort te zetten en volg de suggesties van de beoefenaar.
  • Individuen die acupunctuur behandeling te zoeken voor een conditieverbetering ervaren vaak in meerdere symptomen. De reden is dat elke meridiaan beïnvloedt meerdere organen. Balanceren en versterken van een meridiaan resultaten bij het corrigeren van een meervoudige problematiek.
  • Vermijd rood vlees, verwerkte voedingsmiddelen en conserveringsmiddelen.