Hoe om gewicht te winnen Na slokdarm Cancer

Slokdarmkanker en behandelingen, zoals chemotherapie kunnen achterlaten als u onderwegen nog niet in staat om normaal te eten als gevolg van moeilijk slikken en verteren van vast voedsel. Voor een snel herstel, echter, is het van cruciaal belang om voldoende voldoende voedzaam voedsel krijgen en de zorg voor je lichaam op een manier die helpt bij het herstel van de beschadigde spijsverteringskanaal en de wederopbouw van de spiermassa voor en tijdens de behandeling verloren. Met de juiste voeding, eetgewoonten en lichaamsbeweging routine, is het mogelijk om gewichtstoename na slokdarmkanker.

Instructies

•  Praat met uw arts over welke voedingsmiddelen worden aanbevolen na slokdarmkanker en die beperkt zijn. Typisch voedingsmiddelen die moeilijk slikken of verteren en voedingsmiddelen die zure reflux veroorzaken worden vermeden. Dit kan onder meer gebakken, zoete en kruidige voedingsmiddelen, evenals frisdrank en verwerkt vlees.

•  Kies calorierijke, voedzame voedingsmiddelen. Wanneer u moeite heeft met eten, is het belangrijk dat elke hap zit vol met voeding. Het nemen van uw dieet beperkingen rekening, de lijst een aantal voedzame voedingsmiddelen die u genieten, zoals bonen, peulvruchten, volle granen, bessen, eieren, tonijn, zalm, lam en kip, en ook zuivel als je het kan verdragen.

•  Plan uw menu rond kleine maaltijden en frequente snacks. Een grote maaltijd kan voelen als een karwei, waardoor je maaltijden over te slaan. Omdat kleine maaltijden zijn makkelijker om te eten, je bent waarschijnlijk meer algemeen te eten. Kleine maaltijden zijn ook minder kans op zure reflux, een punt van zorg na slokdarmkanker veroorzaken.

•  Overweeg voedingswaarde energiedranken. Deze ingeblikte dranken bieden geconcentreerde energie in de vorm van koolhydraten en vetten. Ze leveren ook een aanzienlijke hoeveelheid voedingsstoffen die kunnen helpen uw lichaam zichzelf te herstellen, zoals B-vitaminen, magnesium en zink. Als u last heeft van pijn bij het slikken of misselijkheid, deze dranken zorgen voor een aanvaardbare maaltijd vervanger.

•  Gebruik de psychologie om uw eetlust te stimuleren als de pijn tijdens het eten van je heeft gezet korting op eten. Voeg aromatische kruiden aan levensmiddelen om verleidelijke geuren te creëren. Gebruik de rode of gele platen, in plaats van blauw of groen, om je eetlust op te wekken. Maak de maaltijd leuker door het eten met vrienden of familie en het luisteren naar vrolijke muziek.

•  Start een gematigde workout routine. Oefening kan de bloedsomloop, wat de genezing versnelt verbeteren. Lichtgewicht tillen is ook belangrijk als je wilt om gewicht te winnen na slokdarmkanker. Gezonde gewichtstoename is hoofdzakelijk spiermassa, en spieren moeten om te groeien worden uitgeoefend. Als u verbruikt calorieën, maar niet uit te oefenen, sta je alleen ongezond vet te krijgen.

•  Prijzen voldoende slaap. Het lichaam herstelt beschadigde weefsels in het spijsverteringskanaal en herbouwt verloren spiermassa niet tijdens de training, maar tijdens de slaap. Slapen ten minste acht uur per nacht moedigt snel herstellen en gezonde spieren en gewichtstoename.

Hints

  • Als je geen zin hebt om te eten, te behandelen voedsel als medicijn. Het is iets wat je moet naar beneden elke dag om uw gezondheid te behouden. Houd gezonde snacks in om je eetlust op te wekken.
  • Raadpleeg uw arts voordat u begint met een oefening plan, als bepaalde bewegingen zoals herhaald buigen schade na slokdarmkanker kan veroorzaken. Vermijd minder dan een uur oefenen na een maaltijd zure reflux te voorkomen.