Hoe om gewicht te verliezen, terwijl op Effexor XR

Hoe om gewicht te verliezen, terwijl op Effexor XR

Effexor XR is een antidepressivum geproduceerd door Wyeth Pharmaceuticals en voor de behandeling van angststoornissen en depressie bij volwassenen voorgeschreven. Gewichtstoename is een gerapporteerde bijwerking van Effexor XR - ongeveer 3 procent van de gebruikers in klinische studies gerapporteerd veranderingen in het lichaamsgewicht, volgens de fabrikant. WebMD heeft ook geconstateerd dat tot 25 procent van alle antidepressiva gebruikers ervaren gewichtstoename, hoewel de redenen zijn nog niet duidelijk. Echter, het is mogelijk om gewicht te verliezen, terwijl het nemen van Effexor XR, zolang je aan de basisbeginselen van het gewichtsverlies - minder eten en meer te bewegen.

Instructies

•  Praat eerst met uw arts over uw gewichtstoename zorgen terwijl u Effexor XR. Uw arts kan in staat zijn om een ​​ander antidepressivum voorschrijven of een dieet en lichaamsbeweging plan voor u te volgen.

•  Verhoog uw dagelijkse lichaamsbeweging, zodra u start met Effexor XR. Volgens Samantha Heller, een geregistreerde diëtist, kan regelmatige lichaamsbeweging mensen helpen gewicht te verliezen, zelfs terwijl ze op antidepressiva. Hebben op ten minste 30 tot 45 minuten stevig oefening, zoals joggen of snel lopen, ten minste drie tot vier keer per week. Als u al regelmatig te bewegen, een extra dag lichaamsbeweging per week of langer elke trainingssessie met 10 tot 15 minuten.

•  Gebruik een calorie calculator als de een op MayoClinic.com om het aantal calorieën dat je per dag nodig hebt om uw gewicht te behouden, en vervolgens af te trekken niet meer dan 500 calorieën per dag van dat nummer om gewicht te verliezen, terwijl op Effexor XR te bepalen. Laat je calorieën niet verminderen dan 1.200 per dag voor vrouwen of 1.500 per dag voor mannen, want dit zal je metabolisme vertragen en uw gewichtsverlies belemmeren.

•  Vul uw dieet met gezonde, vezelrijke voedingsmiddelen die u zullen helpen u vol en tevreden gevoel. Diëtisten in de Mayo Clinic raden dat de meerderheid van uw dieet bestaan ​​uit volle granen - zoals bruine rijst, quinoa en volkoren brood - magere eiwitten, vetarme zuivelproducten, en veel verse groenten en fruit. Vermijd verpakte levensmiddelen en frisdrank dat een grote hoeveelheid calorieën met weinig of geen voedingswaarde bevatten.

•  Eet 5-6 kleine maaltijden per dag, in plaats van drie grote maaltijden. Dit zal helpen bij het verhogen van uw stofwisseling en verbrandt meer calorieën gedurende de dag. Als je hebt vastgesteld dat je zou moeten eten 1500 calorieën, terwijl het nemen van Effexor XR, eet een kleine maaltijd van ongeveer 300 calorieën elke 2 tot 3 uur.

•  Gebruik een voedsel dagboek om alles wat je eet gedurende de dag en de calorie-inhoud op te nemen. Volgens Dr Brian Wansink, mensen consumeren meer voedsel per dag dan ze denken dat ze doen, dus nauwkeurig alles wat je eet kan u helpen een ware zin van hoeveel calorieën je eet krijg opneemt. Als u merkt dat u meer dan de aanbevolen hoeveelheid calorieën eten, bezuinigen op een paar snacks of calorierijke drankjes te helpen gewicht te verliezen, terwijl het nemen van Effexor XR.

•  Wees realistisch. Gewichtsverlies zal een beetje meer uitdagend zijn voor u, terwijl u op Effexor XR, zodat je vooruitgang misschien trager dan wanneer u niet de medicatie namen zijn. Als u worstelt, een afspraak maken met uw arts of een diëtiste.

Hints

  • De bijwerkingen van Effexor XR is afhankelijk van het individu. Sommige gebruikers in staat zijn om met succes gewicht te verliezen, terwijl sommige misschien niet. Volgens Dr Norman Sussman, zullen sommige gebruikers van antidepressiva niet in staat zijn om, ongeacht hoeveel ze uit te oefenen of te verminderen hun calorie-inname gewicht te verliezen. Als dit bij u gebeurt, bedenk dan dat je niet in staat om gewicht te verliezen is niet uw schuld en uw belangrijkste prioriteit is om uw depressie te behandelen. Zodra u met succes uw depressie hebben behandeld en gestopt met het nemen van Effexor XR, dan kunt u zich richten op het verliezen van gewicht.