Hoe om gewicht te verliezen terwijl het nemen van een antidepressivum

Hoe om gewicht te verliezen terwijl het nemen van een antidepressivum

Mensen die een antidepressivum te nemen voor depressie vaak vechten met de side-effect van gewichtstoename. Volgens het artikel Fat Pharms: Antidepressiva en gewichtstoename door Colette Bouchez op WebMD, 25% van de mensen die een antidepressivum in gewicht gebruiken. Verrassend, de onderzoekers zijn niet zeker waarom gewichtstoename is een neveneffect. Voor mensen die lijden aan depressie, is het noodzakelijk dat ze hun antidepressieve medicatie om hun symptomen te verlichten. Helaas zijn veel mensen stoppen met hun medicatie als gevolg van de gewichtstoename neveneffect. Begrijpen hoe de meer populaire antidepressiva werken en manieren om de controle gewichtstoename helpen kan het antwoord om comfortabel te leven, terwijl het nemen van antidepressiva.

Instructies

•  Inzicht Popular Antidepressiva - De meest voorkomende antidepressiva op de markt, zoals Zoloft, **** en Prozac, worden aangeduid als SSRI antidepressiva. SSRI staat voor selectieve serotonineheropnameremmers. Serotonine is een van de chemicaliën in de hersenen of neurotransmitters, die invloed stemming en gedrag. SSRI's verlichten depressie door het blokkeren van de heropname van serotonine door andere zenuwcellen in de hersenen. Hierdoor kunnen meer serotonine in de hersenen en helpt om stemming te verbeteren en de symptomen van depressie. Helaas, deze zelfde medicijnen negatieve effecten op gewicht.

•  verhoogde eetlust en Lower Metabolisme - Onderzoekers zijn niet precies zeker waarom mensen ervaren gewichtstoename op SSRI antidepressiva, maar ze denken dat twee factoren verantwoordelijk zijn, verhoogde eetlust en een lagere stofwisseling. Terwijl het nemen van antidepressiva, sommige mensen ervaren een toename van hun eetlust en cravings voor hoge koolhydraat voeding. Artsen geloven dat deze toegenomen eetlust omdat de persoon voelt beter en geniet weer eten. Helaas, antidepressiva verlagen ook de stofwisseling die de persoon veroorzaakt om minder calorieën te verbranden, zelfs tijdens het sporten. Maar er zijn manieren om deze effecten te compenseren.

•  Eet slim om gewicht te verliezen - Zelfs met een verhoogde eetlust, door het kiezen van de juiste voeding kun je gewicht te verliezen. Het eten van fruit zal uw onbedwingbare trek in zoetigheid bevredigen zonder alle lege calorieën. Het toevoegen van meer groenten aan uw dieet helpt om je te vullen en laat u tevreden terwijl ze weinig calorieën. Ook, eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels, zoals bonen, linzen en volkoren granen. Fiber verteert langzaam en laat je gevoel tevreden langer. Al deze voedingsmiddelen zijn gezond en vullend zonder alle calorieën van vette of suikerhoudende voedingsmiddelen.

•  Voeg Calcium en Vitamine D - Studies hebben aangetoond dat mensen die voldoende calcium en vitamine D te krijgen gewicht gemakkelijker te verliezen en bouwen spiermassa in plaats van vet gemakkelijker. Het is aangetoond dat met de juiste hoeveelheid vitamine D het risico op depressie verminderen. Eet vetarme zuivelproducten en drink magere melk aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 500 milligram calcium te krijgen. Het doorbrengen van 15 minuten per dag in de zon geeft je de dagelijkse aanbevolen 500 IU vitamine D. Als u niet in staat om tijd te besteden in de zon bent, kunt u uw vitamine D te krijgen door het eten van zalm, tonijn, garnalen, yoghurt, verrijkte granen en verrijkte melk. Supplementen zijn ook beschikbaar voor zowel calcium en vitamine D, maar raadpleeg uw arts voordat u hen.

•  Build Lean Spier - Een lichaam dat spiermassa heeft niet alleen maakt je look en feel beter, maar spieren verbrandt meer calorieën dan vet doet. Probeer krachttraining met gewichten voor 20 minuten per dag, 3 dagen per week.

•  Get Up and Get Moving - Het doen van één of andere vorm van de oefening zal niet alleen verhogen uw geesten, maar ook helpen je verliest of voorkomen dat het verkrijgen van gewicht. Maak een wandeling met uw hond, zwemmen of fietsen met de kinderen. Vergeet niet, omdat antidepressiva vertragen het metabolisme, zal het meer te bewegen dan voorheen om dezelfde hoeveelheid gewicht te verliezen. Als u al een oefenprogramma, probeer het toevoegen van een paar minuten om het elke keer of werk een beetje harder. Dit zal uw hart pompen te krijgen en het vergroten van uw stofwisseling, zodat je calorieën kunt verbranden.

•  Vraag uw arts over Changing Medicijnen - Verschillende antidepressiva beïnvloeden mensen verschillend. Als u niet in staat om gewicht te verliezen op uw medicatie zijn, overleg dan met uw arts over eventueel te veranderen. U mag in staat zijn om een ​​antidepressivum dat je symptomen van depressie verlicht zonder dat de gewichtstoename bijwerkingen vinden.

Hints

  • Controleer altijd met uw arts voordat u een vitamine of voedingssupplementen.
  • Controleer altijd met uw arts voordat u begint met een streng trainingsprogramma.
  • Stop niet met het innemen van uw medicatie zonder overleg met uw arts.