Hoe om gewicht te verliezen na een rugoperatie

Het verliezen van gewicht na een rugoperatie is ingewikkeld, niet alleen door de aanhoudende pijn en zwakte, maar ook door het feit dat zo veel gemeenschappelijke oefeningen kunnen verwonden zwakke rugspieren. Gewicht onder controle is belangrijk, hoewel, omdat zelfs een paar extra kilo's van een stam kan zetten op je al weer terug verzwakt. Gelukkig is het mogelijk om gewicht na een rugoperatie verliezen door het eten van recht voor uw activiteitenniveau en het uitoefenen op een manier die niet zal zet je weer met een risico op letsel.

Instructies

•  Haal uw dieet in orde. Als u sinds uw rugoperatie minder actief bent geweest, kan minder calorieën moet je dan voorheen. Opnieuw beoordelen uw calorie behoeften op basis van uw huidige activiteitenniveau. Baseer uw dieet op verse, minimaal verwerkt, voedzame voedingsmiddelen. Deze leveren de voeding die nodig is voor het herstel van een operatie zonder dat je overtollige lege calorieën.

•  Werk aan emotioneel eten te vermijden. Als rugoperatie u heeft bewaard van uw favoriete activiteiten, kunt u beginnen met het eten uit verveling. De frustratie van na de ingreep pijn in de rug kan ook leiden u om te eten voor comfort en afleiding. Identificeer je emotioneel eten triggers door het bijhouden van een dagboek voedsel voor een week of twee en vermeldenswaard je stemming, samen met wat je eet. Kijk dan voor alternatieven voor emotioneel eten zoals het nemen van een nieuwe hobby om verveling te voorkomen of het luisteren naar ontspannende muziek om stress veroorzaakt door rugpijn te verlichten.

•  Doe low-impact cardiovasculaire oefeningen. Deze oefeningen verbrandt calorieën en helpen gewicht te verliezen zonder inspanning blessure-gevoelige gebieden zoals uw rug en knieën. Je zou kunnen proberen de macht te wandelen, fietsen, zwemmen of werken aan een low-impact machine als een cross country ski-machine of elliptische machine.

•  Sneak lichte oefeningen in uw vrije momenten. Maken er een punt om actief te zijn wanneer u maar u kunt voorkomen dat vast komen te zitten in de sedentaire modus veel mensen zijn in na de operatie. Zelfs eenvoudige oefeningen zijn een goed begin. Werk je midden door het aandraaien van uw buikspieren voor een telling van tien daarna lekker te relaxen. Houd lichte hand gewichten door uw stoel en doen arm krullen terwijl u TV kijkt. Strek nu en dan de hele dag om je rugspieren lenig te houden.

•  Versterk uw rugspieren. Hoe sterker je rug spieren, hoe minder kans dat ze pijn doen en het beter in staat zult zijn om meer zware inspanning verrichten om gewicht te verliezen. Naast de oefeningen uw arts adviseert, probeer Pilates, yoga of tai chi. Al deze helpen om je rugspieren ontspannen en flexibel. Yoga en tai chi kan ook helpen met het mentale aspect van rugpijn controle.

Hints

  • Andere oefeningen voor het versterken van uw rugspieren behoren curl-ups, pers-up back extensies, hiel dia's, hiel verhoogt, rechte been brengt en de muur kraakpanden. Hoewel veel van deze zijn veilig na kleine rugoperatie, contact op met uw arts of fysiotherapeut voordat u ze uit te proberen. Word lid van een gewichtsverlies of rugpijn steungroep voor morele steun en praktische tips over hoe om gewicht te verliezen na een rugoperatie.
  • Kies oefeningen met zorg. Zelfs als een bepaalde oefening doet geen pijn de eerste keer dat je het probeert, kan herhaling leiden tot letsel. Als u een oefening ontdek uw arts adviseert oorzaken u pijn, laat de arts weten.