Hoe om fit te blijven door gezond eten

Hoe om fit te blijven door gezond eten

Kiezen van gezonde voeding voor de lichamelijke conditie is een levenslange inspanning. De initiële leerproces is vaak het moeilijkste deel, zoals u veel over voeding moeten leren, en de toepassing ervan in het dagelijks leven. Maar het leren van de basisprincipes is makkelijker dan je denkt. Vermijd verwerkt voedsel en suikers, te beperken complexe koolhydraten en centreren dieet van verse levensmiddelen; zoals vlees, kaas, fruit en groenten. Dat gezegd hebbende, je hoeft niet om het voedsel dat je liefde voor een gezond dieet te elimineren.

Instructies

•  Gebruik calorieën om u te helpen de hoeveelheid voedsel te beoordelen. Denk niet dat het noodzakelijk is vast te houden aan een streng calorie regime, zo streng imposities zijn niet effectief op de lange termijn. Gebruik de aanbevolen gemiddelde calorie-inname, om u te helpen wijselijk beperkt uw hoeveelheden.

•  Hebben 1800-2400 calorieën per dag, als een volwassene vrouwen onder de leeftijd van 50 - en 2200-3000 calorieën, als een volwassen man onder 50. Schatting van uw calorie-inname, op basis van de hoeveelheid beweging die u dagelijks krijgt, en eet minder calorieën als je niet erg actief. Hier krijg je een specifieke dagelijkse calorie-eis van de Mayo Clinic website.

•  Limit suikers die van nature in fruit, vruchtensappen en veel groenten. Vermijd het eten van bewerkte suikers zoals ijs, taart en snoep bars - met uitzondering van een keer per week. Gebruik verwerkte suiker als je nieuw bent aan het dieet, maar probeer langzaam afkicken van het uit je leven, zoals je gewend bent aan het eten van gezond.

•  monosaturated vetten en meervoudig onverzadigde vetten zijn goed voor je, en ook daadwerkelijk cholesterol te verlagen. Eet meer zaden, noten, avocado, olijfolie, vis en walnoten; om te profiteren van de voordelen voor de gezondheid van deze vetten. Vermijd voedingsmiddelen die show hoge verzadigde vetten op het voedingswaarde-etiket, en kies mager vlees dan volvette vlees.

•  Haal 20 tot 25 procent van uw calorie-eisen uit eiwit per dag. Kies eiwitten met weinig verzadigde vetten, zoals kip, vis en mager rundvlees. Gebruik eiwit als vervanger energiebron voor complexe koolhydraten voedingsmiddelen.

•  Zorg voor voldoende calcium in uw dieet - via zuivelproducten, donkergroene bladgroenten en sinaasappelsap. Nemen calcium in uw dieet vroeg in het leven, omdat kinderen calcium nodig voor gezonde botten, net als volwassenen.

•  Eet brood en granen die zijn volkoren, omdat deze zijn beter voor u en zorgen voor langere en betere voeding. Laat je niet misleiden door producten zoals meergranen de markt gebracht, omdat dit betekent niet dat ze zijn volkoren. Eet niet verwerkte koolhydraten, zoals wit brood, witte pasta en snack taarten.

•  Het bereiken van een evenwichtig dieet door het eten uit elk van de groepen voedingsmiddelen bij elke maaltijd. Eet vlees, zuivel, fruit, groenten en granen. Eet minstens drie maaltijden per dag.

•  Probeer om dagelijks te eten uit alle vijf kleurgroepen van groenten en fruit. Haal je volledige, 2-3 porties fruit en groenten per dag, omdat dit zal helpen de hoeveelheid ander voedsel dat je eet te verminderen.

•  Eet kleinere portiegroottes, wetende dat de honger begint te verminderen als je maag contracten. Denk aan een deel van het vlees dat de grootte van een spel kaarten, en uw salade dressing dat de grootte van een lucifersdoosje. Houd uw resulteert honger in-check, met kleine periodieke snacks.

•  Bedien uw honger door het eten van kleine frequente maaltijden, in plaats van het eten van drie grote maaltijden. Eet een klein ontbijt met vruchtensap, toast en eieren - en wanneer 10:30 rollen rond, hebben een handvol of twee van gemengde noten met water. Drink water vaker dan alle andere dranken, waaronder light frisdrank, omdat ze weinig doen voor de honger en ze moeten niet worden gebruikt om dagelijks water te vervangen.

•  Niet eten als je geen honger hebt: Neem een glas water voordat je eet - om ervoor te zorgen dat u niet echt dorst. Houd er rekening mee, dat de belangrijkste manier waarop voedsel wordt verbrand, is door middel van fysieke activiteit, dus geen ontbijt over te slaan, en eet niet vlak voor het slapen gaan.