Hoe om erachter Drop Factor

Hoe om erachter Drop Factor

Het kennen van de druppel factor of druppel factor, van de slangen in intraveneuze behandelingen is een belangrijk onderdeel van correct kalibreren van de infusieset leveren van de dosering. Alle fabrikanten afdrukken de drop factor van hun medische slangen heel duidelijk op de verpakking. Standaard onderstaande factoren maatregel druppels per milliliter (GTT / ml) en er in maten van 10, 15, 20 en 60. Hoewel de onderstaande factor is altijd op het etiket, is het mogelijk de druppel factor van een buis handmatig cijfer met de stroomsnelheid vergelijking.

Instructies

•  Noteer het debiet vergelijking. Het volume in milliliter (V) gedeeld door de tijd in minuten (t) vermenigvuldigd met de factor daling van de buis in druppels per milliliter (Df) gelijk is aan de stroomsnelheid in druppels per minuut (Y) of (V / T * df = Y).

•  Vervang de bekende variabelen van het volume, de tijd en de stroomsnelheid. Bijvoorbeeld, het volume 1200 ml gedurende 360 ​​minuten met een stroomsnelheid van 50 druppels per minuut (1200/360 * Df = 50).

•  Verdeel het volume door de tijd. In dit geval, 1200 ml / 360 minuten is gelijk aan ongeveer 3,3 (3,3 * Df = 50).

•  Verdeel de stroomsnelheid door het quotiënt in het voorgaande stap, figuur de druppel factor van de buis in de behandeling. Voor het voorbeeld, 50 druppels per minuut gedeeld door 3,3 (Df = 50 / 3.3), die gelijk is aan 15 (DF = 15).