Hoe om energie te herstellen na bestralingen

Radiation behandelingen zijn soms nodig om kankercellen te doden en stoppen met de ziekte zich verder verspreidt. Helaas, de behandelingen doden goede cellen ook. Dit veroorzaakt een lange lijst van bijwerkingen zoals haaruitval, misselijkheid en braken, keel veranderingen en vermoeidheid. Vermoeidheid is een van de meest hardnekkige en meest voorkomende bijwerkingen van stralingstherapie. Het kan aanhouden van zes weken tot een jaar na behandeling. Met een beetje kennis, kunt u uw vermoeidheid te beheren en weer de energie om je leven terug te krijgen.

Instructies

•  Bepaal de oorzaak van de vermoeidheid. Een gebrek aan energie heeft altijd een onderliggende oorzaak, zoals bloedarmoede, gebrek aan lichamelijke activiteit, angst, depressie en infectie. Het is moeilijk om te weten wat de onderliggende oorzaak voor je conditie, maar de behandeling van uw levensstijl kan je een hint geven.

•  slaap ten minste acht uur per nacht en dutjes overdag. Je lichaam is uitgeput van de behandelingen en heeft tijd nodig om te herstellen. Houd dutjes minder dan een uur, en ze zullen je een boost van energie te geven.

•  lichaamsbeweging per dag. Lichamelijke activiteit kan u helpen slapen 's nachts als je niet in staat bent. Overdrijf het niet. Neem een ​​half uur wandelen of yoga doen en je energie niveau zal worden versterkt voor de dag. Oefening kan ook helpen bij depressie en angst.

•  Eet kleine maaltijden op regelmatige tijdstippen. Een neveneffect van de bestralingen is dat u uw eetlust verliest en soms word bloedarmoede. Je mag geen honger hebben, maar je moet eten om je energie terug te winnen. Stel vijf keer per dag dat je wilt eten en eet een kleine maaltijd bij elke vergadering. Houd uw maaltijden gezond met veel fruit, groenten, eiwitten en ijzer.