Hoe om de symptomen van reactieve artritis Spot

De symptomen van reactieve artritis niet significant verschillend van die van artritis, met uitzondering van mogelijke ogen en huidinfecties dat de gewrichtsontsteking gepaard kunnen gaan. Algemeen, reactieve artritis presenteert met pijn en stijfheid in de gewrichten, meestal in de onderste ledematen maar geen gemeenschappelijke beïnvloeden. Het verschil tussen reactieve artritis en andere vormen van artritis ligt in de oorzaak van de ziekte. Reactieve artritis wordt veroorzaakt door een bacteriële infectie elders in het lichaam. Dit kan het gevolg van een seksueel overdraagbare infectie, maar is net zo waarschijnlijk aan gastrointestinale infecties veroorzaakt door bacteriën, zoals salmonella.

Instructies

•  Kijk naar tekenen dat je symptomen van artritis kan zijn veroorzaakt door een bacteriële infectie. Vaak zal de patiënt geen medische behandeling voor de onderliggende infectie hebben gezocht. Deze infectie kan dan nog aanwezig zijn. Denk terug enkele weken voor het begin van de symptomen. Heeft u ervaring symptomen van voedselvergiftiging die weg ging op zijn eigen? Heeft u ervaring andere infecties die zich kunnen hebben opgeruimd? Zorg ervoor dat alle vermoede infecties te bespreken met uw arts als dit nodig is om een ​​nauwkeurige diagnose te stellen.

•  Controleer de aanwezigheid van een oog of huidinfecties. U kunt lijden aan een aanval van conjunctivitis die onbehandeld gaat. Dit omvat geïrriteerde ogen die rood en waterig zijn. Misschien wakker in de ochtend met kleverige ogen die moeilijk te openen zijn door het slijm uit de lopende ogen steken de wimpers. Meld dit aan uw arts. Hij zal u een recept dat de voorwaarde in een paar dagen zal duidelijk geven.

•  Kijk voor rood en gezwollen gewrichten die pijn veroorzaken. Dit kan duidelijker in de ochtend. Je kan pijn en stijfheid ervaren na het opstaan ​​dat lijkt weg te gaan nadat je bent een tijdje.

•  Let goed op pijn of stijfheid als gevolg van perioden van inactiviteit. Zittend aan een bureau de hele dag, het rijden in een voertuig voor een lange afstand of het bijwonen van een workshop kan ertoe leiden dat uw gewrichten te verstijven en pijn die zijn weg werkt als je meer actief veroorzaken.

•  Kijk voor pijn en zwelling van de gewrichten als je op de been moet blijven voor enkele uren zonder pauzes. Als u pijn voelt, probeer afwisselend uw positie. Indien mogelijk zitten kortstondig de stam van pijnlijke gewrichten nemen.

•  Let op tekenen van urogenitale infecties. Bij mannen kan dit presenteren als een branderig gevoel en vaak moeten plassen. Vrouwen kunnen soortgelijke symptomen ervaren of kunnen vaginale infecties ontwikkelen. Zorg ervoor dat u uw arts op de hoogte van enige verdenking urogenitale infecties. Hij zal dit behandelen om het ongemak te verlichten.

Hints

  • De aanwezigheid van een voorafgaande bacteriële infectie is noodzakelijk voor een diagnose van reactieve arthritis.
  • Reactieve artritis symptomen verschijnen binnen drie weken van een bacteriële infectie.
  • Reactieve artritis indien gepaard met ogen en huidinfecties.
  • Gewrichtsontsteking veroorzaakt pijn en ongemak.
  • Raadpleeg een arts als u de symptomen van reactieve artritis merken.