Hoe om de symptomen van het prikkelbare darm syndroom Identificeer

Hoe om de symptomen van het prikkelbare darm syndroom Identificeer

Prikkelbare darmsyndroom (IBS) is de meest gediagnosticeerde gastrointestinale problemen. Het is een aandoening waarbij de dikke darm of dikke darm overgevoelig voor bepaalde verwekkers, die temporaraily zijn functie beïnvloeden. Factoren die kunnen leiden tot IBS omvatten intolerantie voor bepaalde soorten voedsel, invasie van micro-organismen zoals salmonella, geneeskrachtige respons en reacties op stress of angst. De effecten van IBS op de colon niet schadelijk - IBS geen ontsteking of drastische veranderingen op de weefsels in tegenstelling tot andere darmziekten zoals ulceratieve colitis. Symptomen van prikkelbare darm syndroom kan veel ongemak maken maar kan gemakkelijk worden verbeterd met goede voeding, voorgeschreven medicatie, stress management en veranderingen in levensstijl.

Instructies

•  Merk op hoe vaak je buikpijn. Kramp van de buik, die meestal is gelokaliseerd op de linker kant, is een typisch symptoom van IBS. De pijn kan scherp of dof zijn en de intensiteit of de ernst kunnen verschillen in elk individu. Vaak eten vast voedsel zal toevoegen aan de pijn en een aantal andere factoren, zoals menstruatie en emotionele spanning. Ongemak veroorzaakt door abdominale pijn wordt meestal verlicht met gas loslaten en stoelgang.

•  Let op als je ooit hebt diarree. Het hebben van dunne ontlasting of diarree is een ander teken van IBS. De omvang van de ontlasting gewoonlijk anders dan normaal - het dun potlood of los en waterig zijn. Episoden van diarree vaak in de ochtend, vooral na de maaltijd.

•  Let erop als je ooit het gevoel van verstopping. Constipatie betrokken bij IBS kan duren van dagen tot maanden. IBS verandert de consistentie van de ontlasting, waardoor het moeilijker is dan wat het vroeger was. De diameter of afmeting van de ontlasting verandert ook omdat ontlasting is nu gemaakt van kleine stukjes harde ontlasting in plaats van een normale compact is.

•  Monitor uw stoelgang. Een verandering in de stoelgang gewoonten voorkomt bij IBS. Met IBS, kan ontlasting nemen plaatsen vaker dan normaal, waarbij je drie of meer stoelgang in een dag te hebben. Het kan ook voorkomen minder dan normaal waar mag maar drie stoelgang in een week. U mag een ongewone urgentie om te poepen voelen en als je dat doet, heb je altijd deze ongemakkelijke spanning en het gevoel van het niet in staat om volledig te evacueren. Veranderingen in ontlasting kan uitsluitend gemanifesteerd door diarree (diarree-predominant IBS), soms alleen met constipatie (verstopping dominante IBS), en in sommige gevallen een combinatie van beide - indien er een permanent wisselend episodes van diarree en constipatie.

•  Let op de aanwezigheid van andere symptomen. In veel gevallen van IBS, andere symptomen zoals een opgeblazen gevoel, gas, brandend maagzuur, een ongewoon gevoel van vol en constant oprispingen is aanwezig, samen met andere belangrijke symptomen. U kunt ook hoofdpijn en misselijkheid, en je kan bij het slikken droge mond of moeilijkheden hebben. En als gevolg van omgaan met zo veel ongemak, vermoeidheid en stress kunnen instellen.

Tips & Waarschuwingen

  • Als je ooit in acht slijm of bloed in uw ontlasting, neem dan contact op met uw arts meteen. U kan het zijn een ander type gastro-intestinale problemen en niet IBS.
  • Drink veel water om het verlies vloeistoffen aan te vullen en uitdroging te voorkomen.
  • Eet vezelrijke voedingsmiddelen zoals volle granen, groenten en vers fruit aan uw conditie te verlichten.
  • Normaliter over-the-counter medicijnen worden genomen verlichten IBS. Maar het is meer aan te raden om uw arts te vragen over de aard van de geneeskunde die geschikt is voor uw conditie voor het treffen van maatregelen is. Op deze manier zul je in staat om uw IBS correcte behandeling en complicaties te voorkomen.