Hoe om de symptomen van een galblaas Attack Erken

Hoe om de symptomen van een galblaas Attack Erken

Een galblaas aanval kan zich plotseling voordoen en kunnen heel pijnlijk zijn. Een galblaas aanval kan het gevolg zijn van galstenen of een infectie. Een galblaas aanval kan zijn gering en de pijn kan verdwijnen na enkele minuten, of kan ernstig genoeg ziekenhuisopname vereisen. Mensen zijn zich vaak niet bewust dat ze galstenen omdat zij geen symptomen tot een aanval optreedt.

Instructies

•  Kennis te nemen van enige pijn die zich in het midden of de rechterbovenhoek van uw buik. Pijn is het meest voor de hand liggende symptoom. De pijn kan uitstralen naar de rug of schouder. Pijn op de borst kunnen ook aanwezig zijn. Observeer of de buikpijn optreedt of verergert na het eten van een maaltijd. Indien aanwezig, wordt de borst of buikpijn erger bij diep ademhalen?

•  Let op de vraag of misselijkheid of braken optreden. Dit zijn veel voorkomende symptomen die vaak gepaard gaan met een galblaas infectie of aanval. Let op of er een koorts aanwezig is. Het is gebruikelijk koorts infectie begeleiden.

•  Let op of er sprake is opgeblazen gevoel. Er is vaak een gevoel van volheid, vooral na het eten, zelfs als je alleen hebt verbruikt een kleine portie eten. Aankondiging of brandend maagzuur aanwezig is. Brandend maagzuur wordt vaak geassocieerd met een galblaas aanval of infectie en kan vooral optreden na het eten van een maaltijd.

•  Opmerking of de pijn geassocieerd met specifieke voedingsmiddelen. Het consumeren van bepaalde voedingsmiddelen, kunnen alcoholische dranken en cafeïne een reeds ontstoken galblaas irriteren en te helpen op een galblaas aanval te brengen. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan wanneer de pijn optreedt, zodat uw uw arts met accurate informatie over de pijn die je ervaart kan bieden.

•  Als u last heeft tenminste 2 van deze symptomen of last heeft scherpe pijn of kortademigheid, onmiddellijk een arts raadplegen.

Hints

  • Galblaasaanvallen kan 15 minuten duren tot 15 uur.
  • Aanvallen komen vaak 's nachts of na het overeten.
  • Mensen kunnen lijden vaak al jaren met gallbaldder aanvallen zonder te weten dat hun galblaas hen veroorzaakt.
  • Als de pijn aanhoudt en ernstige of u koorts ervaren, zoek onmiddellijk medische hulp.