Hoe om de symptomen van een Cluster Hoofdpijn Erken

Een cluster hoofdpijn wordt vaak gezien als de meest pijnlijke hoofdpijn die de mens kent. Sommige migrainepatiënten misschien uitzondering nemen om die claim. Er moet echter worden opgemerkt dat mensen daadwerkelijk zelfmoord gepleegd door de intensiteit van pijn clusterhoofdpijn. Een cluster hoofdpijn heeft vaak een reeks over een langere periode. Het kan duren voor dagen, weken of zelfs maanden. In tegenstelling tot migraine, maar die kunnen optreden achter beide ogen en rond de gehele kop, wordt een cluster hoofdpijn meestal gecentreerd achter een oog of aan een kant van de weg. Het begint snel en kan een maximale intensiteit te bereiken voordat de patiënt beseft ook wat er gebeurt. Hoewel dit type hoofdpijn is zeldzaam, is het belangrijk om de symptomen van de aandoening kennen.

Instructies

•  Identificeer zwellingen in het gezicht. Hoewel dergelijke symptomen het teken van iets anders zou kunnen zijn, cluster hoofdpijn patiënten hebben vaak zwelling rond de ogen en de neus ook. Het kan een van de vroegste symptomen die hoofdpijn gaat beginnen. Zwelling kan uitbreiden naar de neus-gebied veroorzaakt een loopneus of verstopte neus. Mensen die dona € ™ t hebben een verkoudheid of routine allergie vaak vinden dat dit een vroeg symptoom van cluster hoofdpijn. Sommige patiënten kunnen zelfs vinden het heel moeilijk om te ademen. Als dat gebeurt, moet een arts worden opgeroepen voor assistentie.

•  Kijk voor ongewone roodheid. Beide ogen of gewoon de ene aan de kant waar de pijn is gelokaliseerd kan rood zijn en zou gemakkelijk verscheuren. De huid op het gezicht kan ook verschijnen gespoeld. Als de koorts niet is betrokken, kan dit een vroege indicatie dat hoofdpijn het punt staat te beginnen zijn.

•  Verslag ongecontroleerde koud zweet. Delen of het gehele lichaam kunnen overvloedig transpireren. Meestal betreffen uitsluitend het kopgebied maar ISNA € ™ t altijd het geval, vooral als koorts is betrokken bij de vergelijking.

•  Rapport sterke, stabiele, saai, scherp en zelfs brandende pijn die bezit neemt binnen enkele seconden en de laatste minuten of zelfs uren. Bepaal welke kant van het hoofd is het meest pijnlijk. Met een cluster hoofdpijn, pijn wordt meestal gelokaliseerd aan één zijde terwijl zwelling en andere symptomen kan overslaan naar de andere kant. Deze informatie zal de sleutel tot het helpen van een arts maken van een juiste diagnose.

•  Verwacht meerdere hoofdpijn. Cluster hoofdpijn kan opduiken binnen enkele uren na elkaar en kan draaien in cycli gedurende weken of maanden. Een lange strook van tijd kon echter gebeuren tussen de cycli.

•  Stop met roken. Veel cluster hoofdpijn patiënten langdurig rokers.

Hints

  • Let op een patroon met betrekking tot de tijd van de dag. Cluster hoofdpijn soms beginnen rond dezelfde tijd, ook tijdens de nacht (binnen drie of vier uur in slaap vallen).
  • Misselijkheid en braken optreden samen met een cluster hoofdpijn vanwege de pijn betrokken.
  • Streven naar een juiste diagnose van een neuroloog met ervaring in het veld.
  • Instructies van een arts de brief betreffende behandeling en medicatie.