Hoe om de symptomen van colitis ulcerosa Spot

Hoe om de symptomen van colitis ulcerosa Spot

Colitis ulcerosa is een erfelijke ziekte die chronische ontsteking veroorzaakt in het slijmvlies dat de oppervlakte van de dikke darm en rectum lijn. Het is nauw verwant aan een ander type darmontsteking bekend als de ziekte van Crohn - met beiden gezamenlijk de inflammatoire darmziekte. De oorzaak van colitis ulcerosa komt door een abnormale activiteit van het immuunsysteem van de ingewanden. Een normale afweer bestaat beschermende cellen en eiwitten die het lichaam beschermen tegen schadelijke micro-organismen (zoals virussen en bacteriën). Wanneer deze micro-organismen aanwezig zijn, het immuunsysteem zorgt voor een beschermende barrière die weefselontsteking veroorzaken. Dus eigenlijk ontsteking dient als een normale beschermende mechanisme het immuunsysteem toegepast. Maar in het geval van colitis ulcerosa, de activering van deze beschermingsmechanisme plaatsvindt zelfs zonder schadelijke micro-organismen. De bekleding van de dikke darm en het rectum gewoon ondergaan ontsteking zonder duidelijke reden. Deze continue abnormale activiteit zal dan leiden tot chronische zweren op het gebied van de dikke darm tot aan het rectum. Na deze activiteit zijn het voorkomen van symptomen die hieronder worden gepresenteerd.

Instructies

Symptomen van colitis ulcerosa

1 Breng de temperatuur op het bestaan ​​van een hoge of lage koorts bepalen. Hoge koorts is gebruikelijk tijdens de vroege plotselinge uitbraak van de ontsteking. Dit gaat meestal gepaard met nachtelijk zweten, misselijkheid, chagrijnigheid, en overmatig gevoel van vermoeidheid of vermoeidheid.

•  Kennisgeving als je krampen aan de linkerkant van de buik. Buikpijn wordt meestal intens voordat de ontlasting en direct ophoudt na de ontlasting. Pijnlijke kramp wordt veroorzaakt door een ontsteking die begint vanaf het rectum uitstrekt tot het colon sigmoideum en colon descendens (delen van de dikke darm). Deze onderdelen zijn anatomisch zich aan de linkerkant van de buik zodat daarom pijn meestal gevoeld in dit gebied.

•  Let op als u regelmatig intestinale evacuaties of diarree; Dit wordt gewoonlijk gekenmerkt door de aanwezigheid van zachte ontlasting of ontlasting van vloeibare consistentie. De patiënt abnormaal ervaart een plotselinge drang om te poepen en doet dat 3 of meer keer.

•  Besteed aandacht aan rectale bloeden. Periodieke bloeden van het rectum is gebruikelijk bij patiënten die lijden aan milde rectale ontsteking. Degenen die ernstige ontsteking hebben op het rectum vaak last van een inefficiënt en pijnlijke stoelgang.

•  Kijk om te zien of je hebt bloed op je ontlasting. Aanwezigheid van bloederige ontlasting of krukken met pus meestal toevallig patiënten met ontsteking van het rectum uitstrekt tot de sigmoid colon of het gehele deel van de dikke darm. Hier het bloed op de ontlasting meestal dik en soms patiënten ontlasting die normale textuur maar komen met pus en slijm op.

•  Denk na over hoe vaak je eet of drinkt. Verlies van eetlust zal uiteindelijk leiden tot overmatig gewichtsverlies. Uitdroging is meestal secundair aan diarree.

•  Overweeg andere symtopms. Het bestaan ​​van symptomen die optreden buiten de colon maar wijzen op colitis ulcerosa waaronder de volgende: gewrichtspijn die de onderste ledematen en de bovenste ledematen zoals de schouders, zweren in de mond, oogontsteking verbonden verkleuring of roodheid en aanwezigheid van huid laesies die meestal voorkomen op de gebieden van het onderbeen. Al deze kunnen komen voor intestinale symptomen of zij kunnen optreden samen met darmklachten.

Hints

  • Patiënten met colitis ulcerosa dient regelmatig te bezoeken hun arts voor controles. Sommige gevallen kan een operatie nodig, dus het is belangrijk om voortdurend de toestand controleren om te voorkomen dat het erger wordt.