Hoe om de ernst van een Bunion Beoordelen

Een beoordeling van de ernst van een bunion (hallux valgus), of door een arts of jezelf, nodig is voor het goed te behandelen. Vervolg assessment helpt ook bij de beoordeling of conservatieve behandelingen met succes zijn het rechttrekken van de teen. Tot voor kort slechts artsen gebruikt de Manchester schaal om het mediale afwijking van de metatarsophalangeal (MTP) gezamenlijke meten ten opzichte van de grote teen. Volgens een 2010 studie, de nauwkeurigheid van patiënten die de schaal zelf de knobbel ernst aanvaardbaar.

Instructies

•  Print elke gestandaardiseerde foto van de vier kwaliteiten van hallux valgus voor de rechter of linker voet, of beide voeten (zie referentie 2).

•  Plaats elk beeld naast het uitgelijnd teen of tenen en te identificeren welke van de vier kwaliteiten meest nauw correleert met de positionering. Markeer met een "X"

•  Focus uw inspanningen op het behoud van gezonde voeten als je een "X" geplaatst op "No Deformity = 0." Vermijd verkeerd passende schoenen, inclusief puntige-teen schoenen en hakken van meer dan een-en-een-halve centimeter. Strek de pezen en het versterken van de spieren ligamenten door het rekken en de dagelijkse uitoefening van de voet. Vermijd ontwikkeling van overmatige pronatie van de voet (platvoeten of flat feet) door bewust goede houding en evenwicht uitlijning van het bekken en knieën.

•  Zorg voor gezonde voeten en het voorkomen van verdere progressie van de misvorming als je een "X" geplaatst op ofwel "Mild Deformity = 1" of "Moderate Deformity = 2." Zoals bij alle fasen van een bunion, draag brede teen doos schoenen met de juiste ondersteuning. Strek de pezen en het versterken van de spieren ligamenten door het rekken en de dagelijkse uitoefening van de voet. Idealiter, draag een bunion spalk die de middenvoetsbeentje boog stabiliseert en trekt de grote teen uit de buurt van de kleinere tenen tijdens het lopen, zodat de correctie van de bunion gebeurt door het bereik van de beweging.

•  Raadpleeg een medische professional voorafgaand aan het gebruik van een bunion spalk als je een "X" geplaatst "Advanced Deformity = 3." In de tussentijd, draag brede teen doos schoenen met de juiste ondersteuning, en draag een mid-voet ondersteuning van de voetboog of brace, om de middenvoetsbeentjes te stabiliseren en neemt de druk weg van de pijnlijke bunion tijdens het dragen van schoenen.

•  Herhaal deze evaluatie na zes tot acht weken van dagelijkse behandeling om te meten of de mediale afwijking is afgenomen. Zo ja, gefeliciteerd en blijven de niet-chirurgische behandeling. Als er geen verbetering is, raadpleeg dan een medisch arts voor verder advies.