Hoe om af te koelen bij warm weer

Hoe om af te koelen bij warm weer

Extreme hitte kan een echte pijn. Het kan zorgen dat u zich traag, lui, geef je spierkrampen en zelfs je duizelig en licht in het hoofd voelen. Als u op zoek bent naar een aantal frisse koele lucht te midden van het intens warme weer van de zomermaanden, verder kijken dan gewoon zwengelen uw airconditioner - snel - dat kan ook erg duur.

Instructies

•  Maak schaduw. Een aanzienlijk deel van de bloedtoevoer stroomt naar het gezicht. Als gevolg hiervan, waarbij je je hoofd koel te kunnen helpen om de hoeveelheid warmte die de rest van je lichaam bereikt verlagen. Draag een breedgerande hoed in een bleke kleur, zoals geel, baby blauw, beige of wit. Als u geen hoeden hebben, overwegen wikkelen van een bandana rond je hoofd voor schaduw, als goed.

•  Hang in uw kelder. Als je het geluk hebt om een ​​kelder in huis te hebben, wees niet bang om gebruik van te maken tijdens de heetste tijd van het jaar. Kelders neiging aanzienlijk koeler dan andere delen van een gebouw.

•  Dress for warm weer. Dit gaat verder dan alleen het dragen van korte broeken en topjes. Sport lichtgekleurde en lichtgewicht kleding, bij voorkeur in katoen. Synthetische vezels leiden tot het vangen van warmte, dus draag katoenen plaats. Katoen is in staat om te genieten van transpiratie. Het verdampingsproces maakt je hele lichaam voelt een stuk koeler. Loszittende en lange vloeiende gewaden zijn nuttig, omdat deze aan te moedigen luchtcirculatie.

•  Douche vaker. Frequent douchen kan wonderen doen voor een verblijf koel in de hitte. Douchen onder lauw of koud water. Niet alleen zal dit ervoor dat u koeler voelen, maar het zal je opfrissen na een dag zweten onder de beukende zon.

•  Drink veel water. Aan extreme temperaturen in de zomer tegen te gaan, proberen om zo veel koud water drinken als mogelijk. Sportdranken die vol zijn van elektrolyten kan ook de truc doen zijn. Blijf weg van cafeïne en alcoholische dranken, aangezien beide kan leiden tot uitdroging, dat is het laatste wat je wilt in de hitte.

•  Eet om de hitte te verslaan. In de zomer kan het nuttig zijn om maaltijden die klein en licht zijn consumeren. Eet maaltijden die hoog watergehalte voor hydratatie doeleinden, vooral verse groenten en fruit hebben. Kruidig ​​voedsel, vreemd genoeg, ook kan werken voor het koelen van het lichaam naar beneden. Pittige gerechten, zoals Indiase curry kan de warmte receptoren in de mond te activeren, die de circulatie en zweten bevordert uiteindelijk te koelen je naar beneden.

•  Bedek uw ramen. Om uw huis koel te houden, dekken alle vensters die de zon in de ochtenden en middagen krijgen. Als het koeler op avonden waar je woont krijgt, kapitaliseren op dat door het openen van ramen en scherm deuren in de avond. Dit kan helpen om uw indoor temperatuur te verlagen.

•  Gebruik fans. Fans zijn een goedkoop alternatief voor airconditioners. Plafondventilatoren verspillen aanzienlijk minder energie dan airconditioning, en kan zeer effectief bij het koelen je naar beneden, en snel zijn.

Hints

  • Draag sunblock altijd in tijden van warm weer. Het is essentieel om je huid te beschermen tegen de risico's van ultraviolette stralen van de zon. Mayoclinic.com stelt dat zonnebrand verminderen het lichaam de natuurlijke capaciteiten van het afkoelen.