Hoe om acne te behandelen op de gevoelige huid

Het behandelen van acne is al moeilijk genoeg, maar de gevoelige huid maakt het alleen maar moeilijker, omdat behandelingen die acne in anderen verminderen nog meer problemen op de gevoelige huid kan veroorzaken. Als u last heeft van een gevoelige huid, is het vooral belangrijk om een ​​behandeling te testen op een kleine onopvallende plaats eerst, zoals achter je oor, en laat het op voor een paar dagen voordat het af te wassen. Als er geen slechte reactie optreedt na een paar dagen, kunt u proberen de behandeling op andere gebieden van je gezicht.

Instructies

•  Houd uw huid over het algemeen schoon en gezond met producten voor de gevoelige huid. Gebruik geen schurende exfoliërende reinigingsmiddelen, die kunnen irriteren. Voorzichtig tweemaal per dag met zeep die geen parfum of kleurstoffen bevat en dep het gezicht droog plaats wrijven. Als je huid vettig is, te vermijden hydraterende crèmes.

•  Probeer acnebehandeling gebaseerd op hetzij salicylzuur of een lage sterkte van benzoyl peroxide, minder dan 2,5%. Kies een om te proberen, kijken hoe het werkt voor u voor een week of twee, dan als het lijkt niet te helpen, probeer dan de andere. Test elk in een klein gebied, zoals hierboven vermeld, alvorens het te gebruiken op al uw gezicht, en gebruik slechts een kleine hoeveelheid. Breng de behandeling van uw keuze een of twee keer per dag na het wassen van je gezicht, afhankelijk van de aanwijzingen op de verpakking. Salicylzuur werkt door het afstoten van dode huidcellen aan te moedigen om de verstopping van poriën te voorkomen, terwijl benzoylperoxide maakt de huid een vijandige plek voor de bacteriën die acne veroorzaken door de invoering van zuurstof in de poriën. Het zal ook het afstoten van dode huidcellen te stimuleren.

•  Als je huid te droog wordt van de behandeling, bezuinigen om de behandeling van het elke andere dag en / of gebruik maken van een olie-vrij, hypoallergeen moisturizer. Als u roodheid of ongebruikelijke irritatie, stopt met het gebruik van een product en raadpleeg uw arts voor een aanbeveling.

Hints

  • Vermijd het dragen van make-up, indien mogelijk, en als je zonnebrandcrème moet gebruiken, kies dan een hypoallergeen soort die is ontworpen voor de gevoelige huid.
  • Dit artikel is alleen bedoeld als algemene informatie, maar je kan hebben specifieke behoeften. Volg de etiketten op medicatie, en contact op met uw arts of dermatoloog als u een negatieve reacties op de behandeling van acne of als over-the-counter-medicijnen helpen niet.