Hoe noem je Wonddrainage?

Wond drainage is een gevolg van een toename in de bloedstroom die nodig is om wonden te genezen. De drainage bevat de componenten van bloed en de vier soorten staan ​​bekend als sereuze, bloederige, serosanguineous of etterig.

Sereus

Sereuze vloeistof de heldere, waterige vloeistof die scheidt uit het bloed noodzakelijke voedingsstoffen brengen als eiwitten aan het weefsel helpen bij de genezing.

Sanguineous

Sanguineous drainage bevat grote aantallen rode bloedcellen en heeft een dikkere, rood uiterlijk.

Serosanguineous

Serosanguineous fluïdum, een semi-dikke roodachtige vloeistof, is de meest voorkomende vorm van drainage in een genezende wond. Het is het gevolg van de verschillende componenten van het bloed te scheiden van elkaar als ze proberen hun verschillende functies uitvoeren die nodig zijn voor genezing.

Etterende

Dikke drainage dat witte bloedcellen en bacteriën bevat heet purulent. Dit type drainage heeft een geur, kleur varieert die kunnen grijs, geel of groen, en illustreert infectie. Het is soms aangeduid als "pus".

Warning Signs

Informeer uw arts als u koorts, een plotselinge toename van de zwelling of afvoer of etterig drainage ontwikkelen. Niet een infectie vroeg behandeling kan leiden tot weefselschade die chirurgie vereisen.