Hoe niet te Transmit Giardia aan uw huisdier als je eenmaal hebt is blootgesteld

Hoe niet te Transmit Giardia aan uw huisdier als je eenmaal hebt is blootgesteld

Giardia is een microscopisch organisme dat diarree en ziekte kunnen veroorzaken bij mensen en allerlei diersoorten waaronder honden, katten, vogels, fretten, cavia's, woestijnratten, vele andere knaagdieren, geiten, schapen, runderen, paarden, varkens, bevers, wasberen, coyotes en apen. Mensen die in dierenasielen en dierenpensions werk kunnen worden blootgesteld aan Giardia en moet actieve stappen te ondernemen om het niet te geven aan hun huisdieren thuis. Mensen kunnen ook worden blootgesteld via besmet water op de camping of in het buitenland.

Persoonlijke hygiëne

Was uw handen grondig met water en zeep voor het hanteren of het strelen van uw huisdier. Als u giardia op je handen en het wordt op hun vacht, kunnen ze het likken en geïnfecteerd raken. Je handen te wassen voor het bereiden van hun voedsel, het hanteren en vullen hun water en voedsel kommen, en nog voordat je hun kattenbak schoon te maken of hun beddengoed veranderen. Sta niet toe dat uw huisdier om u te likken, vooral als u zijn blootgesteld aan andere dieren die giardia hebben, en het minimaliseren van uw contact met hen.

Kleding

Giardia kan worden uitgevoerd op kleding en schoenen. Je hebt misschien stapte op de bodem verontreinigd met fecaal materiaal dat terug kan dragen giardia om uw huisdieren. Verander je kleren en schoenen voor het hanteren en het voeden van uw huisdier. Reinig de zolen van je schoenen met een ontsmettingsmiddel, bleekmiddel of Lysol en was uw kleding als je normaal zou doen. Veeg je schoenen met bleekmiddel voor het reinigen. Laat vuile kleding achter op de vloer als je niet kunt wassen het meteen, als een huisdier toegang kon krijgen tot het. Plaats het in een tas of belemmeren, totdat je het kan wassen.

Vloeren

Als u zijn blootgesteld aan Giardia en hebben in uw huis voordat u uw schoenen gelopen, zal je nodig hebt om de vloeren te reinigen. Was harde gebieden met een all-purpose ontsmettingsmiddel of een one-in-10-oplossing van bleekwater in water, en laat het goed drogen. Vacuüm tapijten en stoom reinig deze zo snel mogelijk, als Giardia zijn weg kan werken in het tapijt en infecteren huisdieren die er lopen.

Gedeelde Gebieden

Sommige katten, honden en andere huisdieren te delen bedden en andere meubels met hun eigenaar. Als je giardia kan hebben, te ontmoedigen dergelijke regelingen tot je uit de buurt van infectie zijn. Het is ook belangrijk om de badkamer deur te sluiten als u een grotere hond of kat die je soms weet drankjes uit de wc-pot. Ook desinfecteer het bassin waar u uw handen wassen, als katten vaak verkennen bekkens.