Hoe nauwkeurig Waren Vroege Zwangerschap Tests?

De meeste home zwangerschapstesten beweren dat ze 99 procent nauwkeurig, maar veel vrouwen hebben gezien of gehoord van onnauwkeurige resultaten. Zwangerschapstests getest in een laboratorium onder optimale omstandigheden. Nemen dat de werkelijke nauwkeurigheid van de vroege zwangerschap test is minder dan wat wordt beweerd op de verpakking, vooral als ze worden gebruikt om zwangerschap hormonen te detecteren vóór of op de eerste dag van de gemiste periode.

Functie

De meeste home zwangerschapstesten werken door het detecteren van het hormoon humaan choriongonadotrofine of hCG, dat zich opstapelt in het lichaam na innesteling van een bevruchte eicel zes tot acht dagen na de bevruchting. Een bloedonderzoek door een arts toegediend kan niveaus van hCG al zes dagen na de eisprong te lezen. Zwangerschapstests kunt het niveau van hCG beginnen rond 14 dagen na de bevruchting te lezen. De niveaus van het hormoon te verhogen door de eerste acht weken van de zwangerschap.

Soorten

Bijna alle zwangerschapstests werken door het detecteren van hCG in je urine. Sommigen zullen twee lijnen voor een positief resultaat en een lijn voor een negatief resultaat geven, terwijl ept toont een + teken als u zwanger bent. Of je plaatst de test-stick in je urinestraal of u een schone monster te verzamelen in een kop, afhankelijk van manufactrurer instructies. Nadat je hebt verzameld de steekproef liggen de test plat met de test-venster naar boven. Wacht een paar minuten om de resultaten te lezen, maar negeren de test na 20 minuten.

False Positive

Wanneer een zwangerschapstest toont een positief resultaat, maar je bent eigenlijk niet zwanger, het kan het resultaat van een recente piek in de hCG zwangerschapshormoon zijn. Dit kan gebeuren als je bevallen, geaborteerde of miskraam in de afgelopen negen weken. Volgens Babyhopes.com een ​​vals positief kan het teken van een chemische zwangerschap waarbij een bevruchte eicel aanwezig is dat tijdens je menstruatie zal worden vergoten worden, zoals gebeurt in ongeveer 50 procent van de vroege zwangerschappen. Bepaalde voorgeschreven medicijnen voor de ziekte van Parkinson en convulsies of die worden gegeven als diuretica kan ook leiden tot vals positieve resultaten. In zeldzame gevallen kan een vals positieve zwangerschapstest ook een teken van tumoren of cysten zijn.

Vals negatieve

Een negatief testresultaat, wanneer u daadwerkelijk zwanger is vaker dan een vals positief in de vroege zwangerschap. Niveaus van het zwangerschapshormoon hCG pas na uw gemiste periode leesbaar op een zwangerschapstest te worden. Volgens Pregnancy.LoveToKnow.com, het nemen van een test op de eerste dag van uw gemiste periode vermindert de nauwkeurigheid tot zo laag als 80 procent; wacht een paar dagen extra voor het nemen van een zwangerschapstest. Doe de test direct na je wakker wordt in de ochtend, als je urine in de ochtend is meer geconcentreerd.

Human Error

Fouten die je maakt kan leiden tot foutieve interpretaties over zwangerschapstesten. Je mag misrekenen wanneer je menstruatie zou moeten beginnen, waardoor je te vroeg te testen en krijg een vals negatief testresultaat. Als u wordt gevraagd om urine te verzamelen in een kopje zijn dat er geen resten van het reinigingsmiddel aan de binnenkant, zoals sommige reinigingsmiddelen kan leiden tot een vals positieve zwangerschapstest lezen. Zorg ervoor om het testresultaat te lezen tijdens het tijdsbestek van de fabrikant (meestal twee tot 20 minuten na het plaatsen van het monster). Het lezen van het resultaat te vroeg kan betekenen dat de test van de zwangerschap nog niet heeft laten zien. Het lezen van de test te laat kan betekenen dat een dunne tweede lijn is gebleken dat er niet hoort te zijn.

Fabrikant Error

Soms zul je een testresultaat dat is noch negatief of positief te krijgen. Deze ongeldige lezen kan worden veroorzaakt door fabricage defect, menselijke fout of een verlopen test. Zwangerschapstests die zijn verlopen kan ook onjuist zijn.