Hoe naar succes van een Substance Abuse Programma Bepaal

Middelenmisbruik programma's worden gezien als ineffectief door veel mensen. Dit is vaak te wijten aan de moeilijkheid bij het behandelen van drugsmisbruik. Middelenmisbruik is een uitdagende stoornis te behandelen omdat het invloed het fysieke lichaam en het emotionele zelf. Het succes van drugsmisbruik programma's worden beoordeeld op verschillende manieren.

Instructies

Hoe naar succes van een Substance Abuse Programma Bepaal

•  Bepaal het percentage van de patiënten die nog in de verslavingszorg voor ten minste 90 dagen. De patiënten die in behandeling voor ten minste 90 dagen hebben een 83 procent kans resterende nuchter voor een jaar.

•  Bepaal het percentage patiënten dat de follow-up met nazorg behandeling. Gemiddeld 60 procent van de patiënten die regelmatig deelnemen aan nazorg na behandeling blijven volledig abstinent van drugs en alcohol. Dit in vergelijking met 40 procent van de patiënten die wonen nazorg sporadisch en 30 procent van de patiënten die nooit nazorg aanwezig. Daarom, hoe hoger het percentage van de patiënten die een nazorg programma volgen na de behandeling, hoe hoger de totale slagingspercentage van de behandeling.

•  Informeren over het herval van de patiënt 6 maanden na het verlaten van de behandeling. Gemiddeld 22 procent van de vrouwelijke drugsverslaafden en alcoholisten en 32 procent van de mannelijke drugsverslaafden en alcoholisten terugval binnen 6 maanden na het verlaten van de verslavingszorg. Een lager percentage terugval zou betekenen dat het programma is succesvoller dan gemiddeld.

•  Vraag naar hoeveel patiënten recidief in minder dan 5 jaar. Een gemiddelde van 54 procent van de drugsverslaafden en alcoholisten recidief binnen 5 jaar na beëindiging van een drughulpverlening programma. Elke statistieken beter dan dat zou betekenen enorm succes voor het behandelcentrum.