Hoe naar Liquid orale medicatie toedienen

Hoe naar Liquid orale medicatie toedienen

Veilig toedienen van vloeibare orale medicatie vereist zorgvuldige voorbereiding, afhankelijk van de leeftijd van de ontvanger en de dosering. Aan de ontvanger om de vereiste dosering innemen, volg deze stappen.

Instructies

•  Lees alle instructies door de apotheker en noteer eventuele bijwerkingen. Weet precies welke methode te gebruiken om elke vloeistof orale medicatie toedienen. De meeste vloeibare medicijnen moet voorafgaand aan het toedienen aan gelijkmatig te verdelen van de drugs in de container worden geschud.

•  Zorg voor een spuit voor het doseren van baby's, jonge kinderen en oudere volwassenen. Dit zal u helpen controleren of de juiste dosering daadwerkelijk werd ingeslikt en biedt minimale verspilling.

•  Plaats de spuit langs het tandvlees naar de achterkant van de mond en toedienen met korte spuit. Laat de persoon tussen spuit slikken totdat alle medicatie genomen.

•  Vraag uw apotheker als een soort van aroma's in kunnen worden toegevoegd aan het vloeibare orale medicatie voor eenvoudiger toedienen. Andere mogelijkheden om te informeren over onder meer het doseren kopjes of lepels. Deze bieden betere resultaten, omdat ze zijn ontworpen voor het doseren van orale medicatie.

•  Bepaal of de medicatie kan worden gekoeld. Dit kan het geneesmiddel gemakkelijker te consumeren.

Hints

  • Mengvloeistof orale medicatie met voedsel of andere vloeistoffen vormt een probleem als al het voedsel of de vloeistof wordt niet verbruikt. Uw dosering zal niet nauwkeurig zijn.