Hoe meer Mobility Get Back na een beroerte

Het herwinnen van de mobiliteit is een belangrijk onderdeel van de revalidatie proces voor patiënten met een beroerte. Het helpt mensen om meer onafhankelijk te worden en positief te blijven. Revalidatie begint bij het ziekenhuis en blijft nadat de patiënt is ontslagen. Fysiotherapeuten werken nauw samen met een beroerte overlevenden en ontwikkelen van een trainingsprogramma gericht op het vergroten van de mobiliteit, zowel in een ziekenhuis poliklinische voorziening of de patiënt thuis.

Instructies

•  Raadpleeg uw arts. CVA-patiënten worden doorverwezen naar een arts na uit het ziekenhuis worden ontslagen. Artsen zijn primair verantwoordelijk voor het toezicht op de langdurige zorg van patiënten met een beroerte. Ze kunnen raden welke revalidatie-programma's, die gericht zijn op het opbouwen van de mobiliteit en mogelijk opnieuw leren van een aantal fysieke activiteiten, zijn het best geschikt om de individuele behoeften van de patiënt. Zij leggen ook de patiënt in contact met revalidatie verpleegkundigen, die zijn opgeleid om te helpen met de basisactiviteiten van het dagelijks leven en kunnen zorgverleners adviseren. Artsen zetten ook patiënten in contact met fysiotherapeuten en ergotherapeuten, die werken met een beroerte overlevenden aan motorische en sensorische activiteiten te verbeteren.

•  Volg een individueel revalidatieprogramma. Dit wordt bereikt door nauw samen te werken met een fysiotherapeut aanbevolen door een arts. Zij beoordelen de fysieke uithoudingsvermogen, bereik van de beweging en zintuiglijke problemen en werken nauw samen met u om u te helpen weer controle op motorische functies, bouwen mobiliteit en hun onafhankelijkheid te hervinden. Een fysiotherapeut zal een voortdurende oefening programma op te stellen. Deze therapie kan betekenen het helpen van de patiënt om eenvoudige en complexe bewegingen, zoals lopen op en neer trappen, die de coördinatie en balans nodig oefenen.

•  Eet gezond. Een gezonde, evenwichtige voeding helpt je lichaam om te gaan met de eisen van de fysiotherapie. Het helpt ook de controle bloeddruk en lichaamsgewicht verminderen het risico op een beroerte. Streven naar vijf of meer porties fruit en groenten per dag te eten en vermijd ongezonde vetten. Eet vis en noten en gebruik plantaardige oliën met gezonde vetten.

Hints

  • Niet beginnen aan een oefenprogramma zonder overleg met uw arts of fysiotherapeut.