Hoe Magneten pijn verlichten?

Hoe Magneten pijn verlichten?

Beoefenaars van alternatieve geneeskunde zijn van mening dat het dragen van magnetische sieraden pijn kan verlichten in de voeten, handen of rug. Hoewel de traditionele geneeskunde ondersteunt niet de overtuiging dat magneten pijn kan genezen, is er wetenschappelijke reden voor dit geloof. Magnetische therapie is gebaseerd op een goed begrip van hoe de magnetische velden interageren.

Magnetische velden en het Menselijk Lichaam

Statische magneten zoals de magneten in magnetische sieraden produceren een statisch, onveranderlijk magnetisch veld. Deze magneten worden verondersteld om een ​​effect op de manier zenuwen werk, eventueel blokkeren of wijzigen van pijnprikkels. Volgens het Nationaal Centrum voor complementaire en alternatieve geneeskunde (NCCAM), kunnen magnetische velden ook de balans tussen groei en dood cel te veranderen, verhogen de bloedtoevoer naar de getroffen gebieden of verhoog de temperatuur rond het getroffen gebied.

Geschiedenis

NCCAM zegt dat magnetische therapie is gebruikt sinds de Griekse oudheid. Tegen de derde eeuw na Christus, was de Griekse artsen begonnen met behulp van magnetische ringen die aan artritis en magnetische pillen te behandelen om het bloeden te stoppen. In de Middeleeuwen werden magneten gebruikt om aandoeningen zoals jicht en metaal-gebaseerde toxines uit het lichaam en schone wonden te verwijderen.

In de Verenigde Staten, populariteit magnetische therapie begon na de Burgeroorlog. Healers geloofde ziekte worden gecorrigeerd door het manipuleren van magnetische velden in het bloed en verkocht magneten voor dit doel.

Gebruikt voor Magneten Vandaag

In 2010 worden magneten gebruikt om artritis te genezen en te elimineren andere pijn in de rug, gewrichten, handen en voeten. Veel mensen dragen sieraden gemaakt van magneten behoeve van genezing pijn.

Wetenschappelijk bewijs

Volgens NCCAM, er geen geldige wetenschappelijke studies van mei 2010 om de doeltreffendheid van de magneet voor genezing pijn. NCCAM erkent dat het moeilijk is om studies uit te voeren over dit onderwerp; Het is moeilijk te zeggen of verbetering van pijn wordt veroorzaakt door magneten of door andere factoren, zoals de eenvoudige geloof dat pijn zal genezen. NCCAM wijst een studie die lichte verbetering rugpijn bleek middels magneten, maar de steekproef was te klein significant.

Risico's van het gebruik van magneten

NCCAM zegt dat mensen met pacemakers, insulinepompen en andere chirurgisch geïnstalleerde apparaten niet magneten zou gebruiken omdat het magnetisch veld kunnen interfereren met de goede werking van deze apparaten. Mensen die open wonden moeten ook niet magneten gebruiken omdat ze kunnen interfereren met de genezing van de wond. Er zijn geen andere bekende risico's die aan het gebruik van magneten. Echter, NCCAM waarschuwt tegen het gebruik van magneten in plaats van de traditionele medische hulp in plaats van slechts als een aanvulling op het, zoals sommige pijn een teken van een ernstige aandoening die medische aandacht kan zijn.