Hoe maak je Waterdicht Protect een Bed

Afdichting een bed of ander meubelstuk is vaak nodig bij een patiënt lijdt aan urinaire of fecale incontinentie. Incontinentie verwijst naar een verlies van controle over het urineren of ontlasting. Veel mensen en ziekenhuizen gebruiken onderleggers, soms genoemd Chux, om waterdicht bedden.

Functies

Onderleggers zijn vlakke pads die een absorberende laag en een waterdichte laag hebben. Onderleggers komen in een verscheidenheid van maten en absorptievermogen. Sommige onderleggers worden verwijderd, terwijl andere zijn ontworpen om te worden gewassen en opnieuw gebruikt.

Functie

Onderleggers beschermen bedden en andere oppervlakken van urine of ontlasting. Matrassen en meubelen vaak moeilijk om volledig te reinigen. Sommige onderleggers trekken vocht van het oppervlak van het kussen, waardoor de patiënt droog te blijven. Dit voorkomt huidirritatie.

Alternatieven

U kunt ook waterdicht een bed of een ander oppervlak met een rubberen pad, een vinyl tafelkleed of een douche gordijn liner, volgens Medline Plus. Bedek deze oppervlakken met een flanel of katoen blad voor comfort en absorptievermogen.