Hoe maak je leuke activiteiten voor senioren

Hoe maak je leuke activiteiten voor senioren

De maatschappij heeft de neiging om senioren zo gewoon oude mensen die slapen in en zijn te chagrijnig om alle activiteiten hebben te zien. In tegenstelling tot dat, veel senioren zijn net zo energiek en enthousiast als ze in hun jongere jaren waren. Het plannen van leuke activiteiten voor senioren is belangrijk omdat het iets anders te doen dan alleen maar wat zitten de hele dag geeft hen. Zij krijgen de kans om actief te zijn en hebben een boeiende ervaring. Ze kunnen ook naar het gevoel alsof ze zijn weer jong.

Instructies

•  Voer een overzicht van de senioren, hen te vragen welke soorten activiteiten die zij zouden willen doen. Laat ze kiezen uit een lijst of laat ze komen met de activiteiten op hun eigen. Geef ze de volledige zeggenschap over wat ze willen. Probeer de uitvoering van de activiteiten van de enquête zegt zijn het meest populair.

•  activiteiten organiseren rond bepaalde gebeurtenissen. Houd maandelijkse verjaardagsfeestjes voor de bewoners, waar alle andere woningen bewoners zijn uitgenodigd. Nodig familie van de bewoner en vrienden aan de partij. Vier vakantie-thema-activiteiten. Versier het huis met harten en het organiseren van een romantische dans tussen mannelijke en vrouwelijke bewoners voor Valentijnsdag. Breng in pompoenen voor bewoners om te snijden en te versieren op Halloween. Vakantie kan zijn eenzame tijden voor senioren, omdat ze weg van hun families. Deze activiteiten kunnen helpen vrolijken ze op.

•  Vraag familieleden voor input over activiteiten die je kunt organiseren voor de senioren. Familieleden weten de senioren beter dan jij; ze kunnen blijken te zijn een grote aanwinst zijn voor het creëren van activiteiten voor hen. Betrek familieleden in de activiteiten, zodat ze tijd kunnen doorbrengen met hun geliefden. Dit zal helpen tegengaan iedere eenzame gevoelens de senioren kunnen hebben in het huis.

•  Organiseer maandelijkse meezingers voor de bewoners. Laat senioren om hun favoriete nummers te kiezen en een tijd en leider om hen te leiden kiezen. Betrek vrijwilligers, familie en vrienden in de meezingers. Nodig de plaatselijke school en kerk groepen te zingen voor de senioren in het huis.

•  Laat de senioren om te planten en verzorgen van hun eigen planten in het huis van de tuin. Geef ze zaden en gereedschappen en hun eigen tuinieren secties. Hierdoor kan de senioren de kans om naar buiten te gaan en voorziet hen van variatie in hun dagelijkse routines. Ze kunnen ook de ontwikkeling van een hobby.