Hoe maak je een Zwakke Patient Transfer van bed naar stoel / rolstoel

Liggend in bed lange tijd in het algemeen deprimerend en saai voor de meeste patiënten. Voor de belichting van hun gevoelens, patiënten vaak vragen om een ​​verandering in de positie en de omgeving. De enige manier om dit te doen is om de patiënt veilig overbrengen van bed naar stoel of rolstoel. Overgedragen op een stoel kan de patiënt een lichte bewegingen gunstig verbeteren omloop voeren. Wat op een rolstoel overgedragen, dient het als een manier om een ​​zwakke patiënt ziekenhuis gebieden (bijvoorbeeld röntgen- of ultrasound kamers) transporteren sommige laboratoriumonderzoeken voltooien. Het is ook nuttig bij het transport van de patiënt voor een verandering van omgeving die zal helpen fleuren zijn stemming en verhogen zijn kans voor socialisatie. Deze vorm van overdracht moet worden gedaan met uiterste voorzichtigheid. Correcte afhandeling van de patiënt en de juiste lichaamshouding van de handler moet worden toegepast om de taak in het veiligst mogelijke manier uit te voeren. Als de patiënt heeft genoeg lichaam kracht om te bewegen, is het het beste om hem te helpen met de manoeuvre.

Instructies

Hoe maak je een Zwakke Patient Transfer van bed naar stoel / rolstoel

•  Beoordelen van de totale sterkte van de patiënt en controleer of cognitieve stoornissen. Het onderzoeken van de kracht van de patiënt zal u helpen bij het opzetten van een goed plan voor de manoeuvre - of hij sterk genoeg is om deel te nemen aan de procedure of niet. Het controleren van de cognitie van de patiënt zal u helpen realiseren als hij heeft de mogelijkheid van begrip of volgende instructies.

•  Informeer de patiënt over de procedure. Als de patiënt wenst op een stoel te dragen, leggen de details van hoe de manoeuvre wordt uitgevoerd. En als er behoefte is aan hem een ​​rolstoel te dragen verklaren doel en de bestemming van de overdracht. Het informeren van de patiënt over de daadwerkelijke manoeuvre zullen de samenwerking vergemakkelijken en zal hem het gevoel dat hij wordt eerder dan wordt bestuurd wordt gerespecteerd.

•  Plaats de stoel of rolstoel naast het bed met uitzicht op de voet van het bed. Breng de stoel zo dicht mogelijk bij de afstand van de overdracht te verminderen. Als een rolstoel wordt gebruikt, zorg ervoor om de rem te vergrendelen en vouw de voetsteunen, zodra je het positioneren in de buurt van het bed.

•  Pas de hoogte van het bed in de laagste stand; Zo zal het gemakkelijk voor de patiënt te treden op de grond, dus minder kans op letsel vallen. Vergrendel de rem van het bed en dan helpen de patiënt in het doen van kant liggende positie, met uitzicht op de richting van de overdracht.

•  Laat de kant spoor van het bed en geleidelijk verhogen het hoofdeinde van het bed tot een aanvaardbaar niveau. Voortdurend te controleren van de toestand van de patiënt bij het doen van deze procedure - zorg ervoor dat de patiënt niet duizelig of misselijk voelt.

•  Plaats een arm onder de schouder van de patiënt en de andere arm ondersteunen de dij van de patiënt aan de andere kant (u worden geconfronteerd met de patiënt bij het ​​doen van deze manoeuvre). Tel tot drie en dan voorzichtig draai de benen van de patiënt over de rand van het bed en hem te helpen bij het opheffen van zijn romp en schouders, totdat hij in zitten position.if patiënt is sterk genoeg om een ​​aantal bewegingen te doen, zodat de patiënt om deel te nemen aan de manoeuvre. Ja patiënt het been te gebruiken op de buitenzijde van het bed naar het been schep de andere kant. Dan zorgvuldig swing beide benen op de zijkant van het bed en dan hem te helpen bij het opheffen van zijn romp en schouders, totdat hij in zittende positie.

•  Leg je armen om de romp van de patiënt voor ondersteuning. Zet een arm van de patiënt over je schouder; terwijl zijn andere arm wordt verlengd bed, helpen de positie. Instrueer de patiënt om scoot over de rand van het bed, totdat de voeten plat op de vloer.

•  Verbreed de afstand van je voeten, met de rechtervoet naar voren, en de linkervoet terug voor een gemakkelijke verplaatsing van uw gewicht als u de patiënt op te tillen. Handhaving van de positie boven, met je armen nog steeds ondersteuning van de romp van de patiënt. Een arm van de patiënt moet nog steeds op je schouder en zijn andere arm moet nog steeds worden uitgebreid op het bed (handpalm plat op bed).

•  Plaats je rechtervoet naast de patiënten 'linkervoet (de kant waar de kleine teen is) en de positie van uw been op het niveau op zijn knie. De positionering van uw voet en been zorgt voor stabiliteit door het voorkomen van wegglijden van de voet van de patiënten en knie knik als hij wordt opgetild om staande positie.

•  Buig je knieën en leun je lichaam. Instrueren dan de patiënt klaar is voor een duw van een arm die is uitgebreid op het bed, als je hem verheffen tot staande positie te krijgen. Tel tot drie als je de patiënt helpen om staande positie en hij duwt af van op hetzelfde moment.

•  Hef patiënt staande positie en houd uw rug recht als je deze manoeuvre doen. Kantel de patiënt, zodat zijn rug is gepositioneerd in de voorkant van de stoel of rolstoel; instrueren hem te begrijpen op de armleuning voor extra ondersteuning, en dan langzaam te helpen de patiënt als hij verlaagt zich op de zitting van de stoel. Vergeet niet om je knieën te buigen, terwijl je je rug recht tijdens het assisteren.

•  Help de patiënt in zichzelf positioneren behoren bij het ​​zitten. Zorg ervoor dat zijn billen volledig worden rustte op de zitting en de rug stevig rusten op de rugleuning. Wanneer in een rolstoel, plaatst zijn armen op de armleuningen en zijn voeten op de voetsteunen.

•  Document de veilige overdracht van de patiënt. Het is belangrijk om altijd procedures die worden uitgevoerd op de patiënt te nemen, vooral wanneer het wordt uitgevoerd in een ziekenhuis.

Hints

  • Vergeet niet om de positie van de patiënt niet veranderen van liggende naar een onmiddellijke staan. Een snelle verandering in de positie kunnen plotselinge daling van de bloeddruk ook wel bekend als orthostatische of orthostatische hypotensie veroorzaken. Het manifesteert zich door duizeligheid, licht gevoel in het hoofd, wazig zicht, tintelend gevoel, of flauwvallen. Doe de hoogte proces geleidelijk: verheffen het hoofd van bed tot een aanvaardbaar niveau, gevolgd door een zittende positie, en dan staan.