Hoe maak je een zorgplan voor een dementerende maken

Een zorgplan voor een patiënt met dementie, ongeacht waar hij woont, garandeert de hoogste kwaliteit van leven voor hem ondanks deze diagnose. Aangezien elke persoon met dementie toont verschillende gedragingen, heeft specifieke interesses en verschillende sterktes, het zorgplan is de persoon centraal. Zijn dementie vordert tijd. Hierdoor is het moeilijker de behoeften en voorkeuren van de dementie patiënt beoordeelt tijd vordert. Leer alles wat je kunt, terwijl de dementie persoon in staat is om te communiceren. De uitkomst van het zorgplan maakt het leven van de dementerende als gelukkig en bevredigend mogelijk.

Instructies

•  Krijg een accurate geschiedenis over de patiënt met dementie. Dit geldt ook voor de huidige medicatie, sterke en zwakke punten, de huidige en vroegere interesses, voormalig banen, en een grondige familiegeschiedenis.

•  Let op de dementerende. Noteer hoe ze reageert op haar omgeving, vooral triggers voor ongewenst gedrag.

•  Maak kennis met alle teamleiders die verantwoordelijk zijn voor alle aspecten van de zorg van de dementie patiënt. De teams bestaan ​​verpleegkunde, maatschappelijk werk, therapie, activiteiten, familieleden en de dementie patiënt, tenzij de vergadering zal hem van streek.

•  Samen schrijven zorgplan dat de beste manieren om de zorg voor deze persoon omvat. Bevatten concrete doelen voor elk team en manieren om deze doelen te bereiken. Wijs teamleden elk doel. Zorg ervoor dat ieders input te krijgen.

•  Deel deze informatie met iedereen die verantwoordelijk zijn voor haar zorg.

•  Wijzig dit zorgplan om de drie maanden of eerder als voorwaarde veranderingen van de dementie patiënt.