Hoe maak je een werknemer met Depressie Help

Hoe maak je een werknemer met Depressie Help

Met meer en meer stress bij mensen leeft deze dagen, is de kans groot dat u een werknemer of twee die depressief zijn. Hun symptomen van het gevoel voortdurend moe en niet in staat om zich te concentreren kunnen hun prestaties op het werk beïnvloeden. U wilt hen confronteren en proberen om wat hulp te bieden.

Instructies

•  Confronteer de werknemer. Zorg ervoor dat het is in particuliere en geen andere medewerkers zijn rond. Praat niet omlaag of neerbuigend aan de werknemer. Wees er zeker van om haar te laten weten dat u de zorg en wilt helpen.

•  Wees empathisch en oprecht. Indien de werknemer is in een diepe depressie, zal hij willen weten dat hij niet alleen is en dat hij je kan vertrouwen.

•  Echt luisteren naar de werknemer. Zorg ervoor dat er zo weinig mogelijk onderbrekingen. Heeft iemand anders de telefoon beantwoorden of bedek uw plaats tijdens het praten met de depressieve werknemer. Het kan een tijdje duren voor de depressieve persoon te openen, dus wees geduldig met hem.

•  Help een oplossing bieden. U kunt brainstormen met de werknemer. Als je de naam en het telefoonnummer van een therapeut in het gebied, geven dat aan de werknemer. Bespreek ook een oplossing voor de werkplek. Ze kan het nodig zijn taken verlicht voor een week of twee, terwijl ze een nieuwe focus.

•  Follow-up met de werknemer. Laat hem weten dat hij tot u kunt komen en bespreken de situatie als dat nodig is. Maar ook pro-actief te zijn en benaderen hem om te zien hoe hij aan het doen is als hij eenmaal begint met de behandeling. Als zijn werk verbetert, laat hem dat ook weten.

Hints

  • Als u denkt dat de werknemer is een gevaar voor zichzelf, bel 911 of neem haar mee naar de dichtstbijzijnde eerste hulp.