Hoe maak je een vreemde taal met ADHD leren

Hoe maak je een vreemde taal met ADHD leren

Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) is een neurologische aandoening die optreedt wanneer de hersenen deficiënt in een bepaalde neurotransmitter. Daardoor is de patiënt fidgety; ze kan niet stil zitten; en ze zijn heel snel afgeleid. Ze kunnen ook angstig zijn en soms lijden aan een depressie. Deze symptomen maken het moeilijk voor iemand met ADHD om te slagen in een traditionele klassikale omgeving. Dit is zeker het geval als het gaat om het leren van een vreemde taal. Voor een student met ADHD om een ​​vreemde taal te leren wordt, moeten die werken met hem een ​​andere aanpak te nemen.

Instructies

Instructies

•  Het gebruik van meerdere vormen van leren. Combineer bijvoorbeeld visueel leren met auditieve en schriftelijke vormen van leren. Het leren van een vreemde taal op verschillende manieren is gunstig voor iemand met ADHD. Dit kan leiden tot het bijwonen van een les in de vreemde taal die lezing en schriftelijke praktijk brengt. Zij kunnen ook de taal luisteren via de computer of zelfs kijken naar tv-programma's of films in die taal.

•  Zorg voor begeleiding naast een vreemde taal klasse. Hoewel het het beste om een ​​vreemde taal instructie ontvangen in een klaslokaal, kan een tutor gestructureerde werkwijzen en tijd besteed gericht op het leren van de taal.

•  Luister naar audioboeken in de vreemde taal. Dit is gunstig voor iemand met ADHD, want het is heel gemakkelijk voor hen om te worden afgeleid. Echter, als je al in een auto en kan niet weg te lopen of iets anders te doen, je bent iets van een geboeid publiek.

•  Maak een strenge studie schema en hou je eraan. Time management is een moeilijk begrip voor mensen met ADHD. Een strak schema met beloningen zullen u op koers te houden. Maak een weekschema met de studietijd gepland in, samen met precies wat je moet doen tijdens elke sessie. Gebruik een papieren planner maak je een schema voor jezelf. Markeer elke taak als je het te voltooien. Beloon jezelf aan het eind van de week als je je doelen hebt voltooid.

Hints

  • Als u nog niet bent behandeld wordt voor uw ADHD, bespreek dit dan met uw arts of andere medische professional.