Hoe maak je een sport voor een kind met ADHD Pick

Hoe maak je een sport voor een kind met ADHD Pick

Sommige sporten zijn makkelijker voor een kind met ADHD, omdat ze minder aandacht of zijn aantrekkelijker. Als uw kind moeite heeft op school, kan een sport een ADHD kind de kans geven om zijn gevoel van eigenwaarde te verhogen. Wees realistisch over sterke en zwakke punten van uw kind en proberen hem te koppelen aan de juiste activiteit.

Instructies

•  Begin met een teamsport die een uitlaatklep voor veel energie geeft. Voetbal, hockey en basketbal zijn snelle en laat meer continu spelen dan voetbal of volleybal. Honkbal is vaak te traag tempo voor een kind met ADHD.

•  Kies een sport die een-op-een instructie geeft als uw kind moeite heeft met aandacht in een groep. Tennis of hekwerk kan makkelijker voor uw kind met ADHD dan een teamsport is. Sommige kinderen met ADHD zijn natuurlijke klimmers en klimmen kan de perfecte match te zijn.

•  Kijk voor sport die zich richt op persoonlijke verbetering, zoals fietsen of track. Deze helpen het kind realistische doelen te ontwikkelen en te zien meetbare resultaten. Dit type activiteit is ook goed voor een kind dat moeite samenwerken met anderen heeft.

•  Kies een visuele sport als uw kind moeite heeft met volgende mondelinge instructies. Leren door te doen is vaak makkelijker dan luisteren. Soms is een sport waarbij een helm helpt het kind om geconcentreerd en minder afgeleid te blijven.

•  Streven naar een contact sport, zoals vechtsporten, voetbal of worstelen, als uw kind moeite met het houden van zijn handen om zichzelf toch heeft.

Hints

  • Als uw kind ADHD medicatie of is het meer gericht op bepaalde tijden van de dag, kies een sport die beoefent en concurreert op deze optimale tijd.
  • Maak niet je ADHD spelen een sport die niet realistisch is voor hun beperkingen. Als de sport is gewoon een ander ding je kind worstelt met, dan is het tijd om iets nieuws te proberen.
  • Vermijd sporten die vereisen na een bepaalde routine, zoals dans of gymnastiek, als uw kind moeite met het onthouden van stap-voor-stap aanwijzingen heeft.