Hoe maak je een spanningspneumothorax Decompress

Hoe maak je een spanningspneumothorax Decompress

Een spanning pneumothrax is een duur woord voor een ingeklapte long. Deze blessure is vaak het gevolg van een gewelddadige botsing of een long punctie. De blessure is pijnlijk en kan levensbedreigend zijn. U kunt het slachtoffer decomprimeren voordat er hulp komt, maar je moet voorzichtig zijn. Als u niet een medische professional, probeer nooit decompressie, als onjuist toedienen van de behandeling kan verwonden of doden van het slachtoffer.

Instructies

•  Bel het alarmnummer voor uw gebied direct om het ongeval te melden. Kijk naar tekenen van spanning pneumothrax. Het slachtoffer zal worden happend naar lucht en alleen de niet-gewonde zijde zal worden stijgende en dalende. Skiën van het slachtoffer zal grijs-blauw, bezwete en koud zijn, en hij zal een grillige hartslag presenteren.

•  Knip of verwijder overhemd van het slachtoffer, zodat de borst volledig is blootgesteld.

•  Zoek de kleine ruimte tussen de tweede en derde rib. Begin bij het midden van het sleutelbeen (borstbeen) en tel de ribben tot aan de plek te vinden.

•  Gebruik een scherp voorwerp, zoals een injectienaald of schrijven pen, om de ruimte tussen de tweede en derde rib dringen. Duw het voorwerp hard genoeg om door te breken van de huid. U krijgt onmiddellijk een stormloop van de lucht horen en het slachtoffer moet makkelijker ademen.

•  Gebruik uw hand of een doek om het gat te dekken wanneer het slachtoffer inhaleert en het gat te ontdekken als ze uitademen.

•  Vertel de first responders en de paramedici precies wat je hebt gedaan om het slachtoffer te helpen.