Hoe maak je een schema voor ADHD te behouden

De ADHD getroffen persoon worstelt om vergaderingen of geplande gebeurtenissen op tijd te komen. Je vergeet afspraken, of maak plannen van conflicten door dubbel boeken activiteiten. Je kan chronisch ongeorganiseerd, en dit saboteert effectiviteit en productiviteit. Take comfort. U kunt leren strategieën die het tij van de heksenketel kan draaien en zet je terug in de controle.

Instructies

Get Organized

•  Krijg een afspraak boek of planner. Tenzij je veel afspraken elke dag, zal een wekelijkse planner waarschijnlijk bieden genoeg ruimte afspraken op te schrijven, en het zal u toelaten om een ​​bird's eye view van elke week krijgen. Hier krijg je een planner die ook een "To Do" lijst of sectie "Notes" voor elke week. Gebruik het elke dag. Vertrouw niet op je geheugen. Noteer de datum en het tijdstip van uw afspraak of activiteit op het moment dat u deze plannen. Sluiten geen compromissen. Schrijf niet de afspraak neer op een stukje papier en je figuur zal het later over te dragen.

•  Start met behulp van een "To Do" lijst elke dag; gebruik maken van de "Notes" of "To Do" secties in uw dagelijkse planner. Gebruik de lijst bij te houden van dingen die je nodig hebt om elke week te doen houden, vooral als ze invloed hebben op uw schema. Bijvoorbeeld, als je nodig hebt om te bellen of contact opnemen met de mensen om afspraken te stellen, schrijf deze taken neer. Als u nodig hebt om te krijgen of te organiseren informatie of materiaal voor een afspraak, zet dit op uw dagelijkse lijst. Schrijf in uw agenda de dag en het tijdstip waarop u voert deze taken uit.

•  Gebruik de planner elke dag, de hele dag door. Telkens als er iets gebeurt, dat moet zorgen voor worden genomen, onmiddellijk opschrijven. Als u te maken of afzien van de items, steek ze uit. Dit zal je helpen je motiveren om verder te gaan om je organisatorische vaardigheden te ontwikkelen.

•  Maak de dagelijkse en wekelijkse routines op gang te brengen, en uiteindelijk te internaliseren, het vertrouwen op de planner. Bijvoorbeeld, als u een routine koffie schema, te beginnen met behulp van uw koffiepauzes als een trigger om te kijken naar uw planner. Gebruik ook overgangen als triggers. Vlak voordat u een geplande vergadering of evenement begint, kijk naar je schema om te zien hoeveel tijd je voor dat afspraak hebben toegewezen. Wanneer u een evenement te voltooien, kijk naar je planner om te zien wat er daarna komt. Merk op hoeveel tijd je hebt voordat het volgende punt op de agenda. Als je de neiging om te 'verdwalen' in een taak en lopen na verloop van tijd, een timer gebruiken.

•  Doe maandelijkse of driemaandelijkse planning. Maak uw lange termijn planning van vaste toezeggingen. Kijk vooruit 30 tot 90 dagen, en noteer alle vergaderingen, afspraken, deadlines en vervaldata. Markeer bijzonder belangrijke afspraken, data en deadlines.

•  Doe weekplanning. Aan het begin van elke week, beoordelen komende afspraken. Transfer items uit je lijst met "To Do" om het schema om een ​​dag en tijd aan te wijzen voor een ieder.

•  Maak er een gewoonte van te kijken naar uw planning voor de volgende dag elke nacht en voor te bereiden voor de komende dag. Noteer herinneringen aan wat je nodig hebt op de top van uw dagelijkse schema. Zet uw wekker om veel tijd om wakker, jurk, voor te bereiden en te reizen naar uw eerste geplande gebeurtenis of een afspraak te maken toe te staan. Kijk naar je schema elke ochtend.

•  Vaststellen dagelijkse en wekelijkse routines. Bijvoorbeeld, het opzetten keer per dag wanneer u telefoongesprekken zal maken. Noteer elk gesprek dat u nodig hebt om te maken, samen met het telefoonnummer en een herinnering aan wat het gesprek over gaat. Opnemen in uw dagelijkse routine een moment dat u uw werkruimte zal organiseren en te elimineren rommel. Dit kan een goede inleiding, warming-up of overgang activiteit zijn, of u kunt het gebruiken om uw schema te diversifiëren en breken stukken van meer alledaagse taken.

•  Maak gebruik van uw wisselende energie gedurende de dag. Als een activiteit is saai of moeilijk voor u te concentreren op, plannen het voor een moment van de dag als je meer alert en hebben een betere concentratie. Experimenteer om uit te vinden als je je beste werk.

•  Ken uw behoefte aan stimulatie en variatie, en verspreid het soort activiteiten die u plant in de loop van de dag. Schema "beloning" activiteiten voor na het voltooien van het bijzonder uitdagende activiteiten. Bijvoorbeeld plannen van een kopje koffie of een snack break als een beloning voor het betalen van rekeningen, het invullen van papierwerk, het schrijven van een brief of het doen van een taak die uw concentratie uitdaagt. Tijdens de taak, als je je aandacht drifting vinden, herinner jezelf eraan dat je een beloning komt.

Hints

  • Diligence is de sleutel. De truc voor mensen met ADHD wordt herinneren om de planner te controleren. Maak gebruik van uw planner routine; zet hem in een gewoonte.
  • Wees realistisch over hoeveel tijd je nodig hebt voor de overgang tussen taken, voorbereiding, reizen enzovoort. Veel ADHD mensen onderschatten hoe lang het duurt om taken mentaal af te maken, de overgang tussen gebeurtenissen of taken, het verzamelen van materialen bij elkaar en voor te bereiden voor de volgende opdracht. Als je chronisch te laat voor afspraken en vergaderingen, te bouwen in een extra "prep" en overgangstijd.