Hoe maak je een routine voor een bipolaire stoornis ontwikkelen

Volgens een studie gepubliceerd in het American Journal of Psychiatry in 2006, het ontwikkelen van een routine is absoluut noodzakelijk voor het beheer van een bipolaire stoornis. Onderzoek toont een verband tussen verstoringen in routine en het optreden van symptomen en episodes. Onderzoek is ook gebleken dat het nemen van maatregelen om ervoor te zorgen dat de dagelijkse gewoonten worden gereguleerd helpt mensen met een bipolaire stoornis gaan van overweldigd om gefocust. De oprichting van een dagelijkse routine die slaapgewoonten omvat vooral belangrijk is en aanzienlijk vermindert de incidentie van ongewenste symptomen die gepaard gaan met een bipolaire stoornis.

Instructies

Hoe maak je een routine voor een bipolaire stoornis ontwikkelen

•  Bepaal hoeveel slaap nodig wordt elke nacht. Om slaappatroon reguleren en zorgen voor een routine voor bipolaire stoornis, is het precieze aantal benodigde uren. Volgens de National Sleep Foundation, zeven tot negen uur slaap per nacht nodig voor volwassenen. Bipolaire mensen die meer of minder slapen dan de aanbevolen zeven tot negen uur per nacht veroorzaakt verstoringen in het lichaam de natuurlijke ritme.

•  Maak een slaap schema. Bepaal het aantal uren slaap moeten worden toegevoegd of afgetrokken om het doel van zeven tot negen uur bereiken. Wijzig zowel het slapengaan en stijgende uur plaats op één aspect van het schema. Bijvoorbeeld, een persoon die meestal gaat slapen om middernacht en stijgt op 05:00 verbetert zijn slaap schema door te gaan naar bed om 10 uur en wakker worden om 6 uur Schrijf het schema uit en bewaar het in overeenstemming met de routine voor een bipolaire stoornis te ontwikkelen.

•  Begin met het toevoegen of verminderen van één uur op een moment om de bestaande slaappatroon. Gebruik een wekker om de slaap schema aan te passen zoals gepland. Om te slapen of wakker eerder is vaak moeilijk in het begin. Steken met het plan en het maken van kleine gestage veranderingen is cruciaal voor succes. Als een vol uur creëert onrust of ongemak, beginnen langzamer door het maken van veranderingen in de 30-minuten interval.

•  Stick met het plan elke nacht. Het kan verleidelijk zijn om te laat opblijven en slapen in het weekend; Maar dit gedrag is zeer storend voor iemand met een bipolaire stoornis. Stress veroorzaakt door verkeerde slaapgewoonten verergert de symptomen van manie of depressie. Onderhouden van het lichaam circadiane ritme met behulp van een consistent slaappatroon elke nacht om de symptomen te verminderen.

Hints

  • Stel meer dan een wekker of plaats het op de andere kant van de kamer als oversleeping is een probleem.
  • Bezighouden met kalmerende activiteiten voor het slapen gaan en stimulatie te voorkomen.
  • Pas de maaltijden om mee te gaan met het lichaam van de natuurlijke ritme overdag voor een grotere routine voordelen.
  • Heeft slapeloosheid met medicatie niet behandelen zonder arts toezicht.
  • Vermijd cafeïne en andere stimulerende middelen.