Hoe maak je een Resmed S8 Escape II CPAP programmeren

Hoe maak je een Resmed S8 Escape II CPAP programmeren

Continuous Positive Airway Pressure (CPAP) therapie maakt gebruik van luchtdruk om patiënten met obstructieve slaapapneu blijven normaal ademen tijdens de slaap. De ResMed S8 Escape II is een geavanceerd CPAP-apparaat dat is "auto-titratie." Dit betekent dat het constant de hoeveelheid luchtdruk levert aan het masker afhankelijk ademhaling van de patiënt en andere factoren. Auto-titratie betekent dat de Escape II is comfortabeler voor de patiënt en maakt CPAP-therapie effectiever. De Escape II heeft een aantal functies die u kunt openen en instellen via LCD-display van het apparaat.

Instructies

•  Stel de uitlooptijd door op de pijl omhoog of omlaag op het toetsenblok van het apparaat. Dit zet het apparaat in het menu "RAMP" en toont de hoeveelheid ramp tijd in minuten aan de rechterkant van het scherm. Wanneer het apparaat is ramping, het daalt neer op een zeer lage druk en neemt geleidelijk toe tot de volledige voorgeschreven CPAP-druk, zodat je tijd hebt om in slaap te vallen voordat je volledige luchtdruk uit je masker te krijgen. De ramp-tijd is de hoeveelheid tijd die de machine nodig heeft om terug te komen tot volle druk. Zodra je de oprit tijd hebt ingesteld, drukt u op de "START / STOP" knop om te beginnen met het ontvangen van de luchtdruk.

•  Stel de uitademing druk (EPR) door op de knop links toetsenbord en vervolgens op de knop naar beneden tot je het menu "EPR LEVEL". Druk nogmaals op de knop links toetsenbord om deze instelling te wijzigen. De EPR-niveau geeft aan hoeveel de machine laat de luchtdruk als je uitademt; het kan worden ingesteld op "OFF", of om 1, 2 of 3, waarbij 1 de laagste druk en 3 het hoogste. Gebruik de omhoog of omlaag toetsen om het EPD in te stellen; Druk vervolgens op de links-toets nog een keer om de instelling te accepteren.

•  Stel de taal die gebruikt wordt door de machine-interface door op de knop links toetsenbord en druk vervolgens op de knop naar beneden tot je het menu "LANG". Blader door de taalopties door op de omhoog of omlaag te drukken en druk op de linker knop om de instelling te accepteren.

Hints

  • Naast het weergeven van aanpasbare instellingen, het LCD display van de Elite II kan ook het aantal uren dat u uw machine hebt gebruikt en het versienummer van de geïnstalleerde software op de computer weer te geven. U kunt deze schermen op dezelfde manier waarop u toegang tot de menu's, maar u kunt deze waarden niet zelf te resetten.
  • Als u nog steeds pijn wanneer u uw CPAP-apparaat gebruiken na het aanpassen van de instellingen, raadpleeg dan uw ademhalings therapeut. Je therapeut kan andere aanpassingen aan uw machine die kan helpen maken. Obstructief slaapapneu is een ernstige en potentieel levensbedreigende aandoening; denk CPAP-therapie niet stoppen zonder overleg met uw arts.