Hoe maak je een recept voor een bril Begrijp

Hoe maak je een recept voor een bril Begrijp

Mensen met een visie problemen moeten hun ogen regelmatig getest om een ​​bril te krijgen. In deze test, de patiënt kijkt door een machine genaamd een photoroptor. Deze machine schijnt een licht in elk oog om het bedrag van refractieve fout vast in de structuur van het oog. (Referentie 1) De lenzen van de bril zal worden gevormd om deze visie fout te corrigeren. De vorm van de lenzen nodig wordt geschreven als een recept te geven aan een opticien. Het begrijpen van de betekenis van deze nummers kunt u het recept te begrijpen.

Instructies

•  Kijk naar je recept. Een typische men zou er als volgt uitzien:

OD: -5,00 2,00 x 90

OS: -6,00 2,00 x 95

Toevoegen: 1,75

•  Lees het eerste nummer van de eerste rij. "OD" staat voor "oculus dexter," wat betekent "rechter oog" in het Latijn. Het eerste nummer (met een plus of min-teken voor is) is de bol meting aangeeft bijziend of verziend meting voor het rechteroog. Een minteken geeft aan bijziendheid, ook wel bekend als bijziendheid, terwijl een "plus" teken geeft hypermetropie of verziendheid.

•  Begrijp het eerste nummer. Het is een maat voor hoe sterk de visie probleem is in dioptrieën. Een dioptrie beschrijft de afstand van het oog waarbij duidelijk kan concentreren. Bijvoorbeeld, bij min-1 dioptrie deze lengte 1 meter, terwijl minus 10 is 1 / 10de van een meter. Voor bijziende ogen, zijn dioptrie metingen van minus-3 of hoger als "mild", terwijl die tussen de min-3 en min-6 worden geclassificeerd als 'matig'. Iets verder dan minus-6 wordt beschouwd als "ernstig". Voor verziend ogen, de schaal is hetzelfde in het positieve bereik; een dioptrie van 0 tot 3 is mild, 3-6 matig, en alles boven 6 ernstig.

•  Verplaats naar rechts op de eerste rij op uw recept. Eventuele andere hier de hoeveelheid en richting van astigmatisme (onscherpte van cornea problemen) in dat oog te meten. Het eerste nummer is de "cilinder" en meet de sterkte van het astigmatisme, opnieuw in dioptrieën. Het tweede nummer maatregelen welke richting de plek is in, uitgezet in graden, zoals op een gradenboog. (Referentie 2)

•  Lees de tweede rij van uw recept. Het begint met "OS", wat staat voor "oculus sinister", wat in het Latijn betekent "linkeroog." De getallen in deze rij beschrijven de bol, as en cilinder voor de linker lens die totaal anders is dan de metingen van de juiste kan zijn.

•  Kijk onder de "OS" en "OD" rijen. Als uw recept zegt "toevoegen:" en dan biedt een aantal, dan is het een recept voor een bifocale bril. De "Add" is de kracht, in dioptrieën, van de buurt richten oppervlakte van een bifocale lens. Sommige recepten kunnen twee nummers hier te hebben, wat aangeeft dat de lens is trifocal. In dergelijke glazen, kan de drager kijken door drie gebieden met verschillende optische eigenschappen om te helpen met verschillende problemen met het gezichtsvermogen.