Hoe maak je een persoon die lijkt Paranoid Help

Hoe maak je een persoon die lijkt Paranoid Help

Omgaan met een persoon die lijdt aan paranoïde persoonlijkheidsstoornis (PPD) kan een ontmoedigende taak zijn. PPD patiënten niet anderen te vertrouwen en zijn hoogst verdacht van mensen, waardoor het moeilijk is om hun vertrouwen lang genoeg om hen te helpen winnen. Zelfs vriendelijke gebaren kan worden geïnterpreteerd als manipulatief of kwaadwillige. Ze vinden het vaak moeilijk om nauwe relaties met anderen te smeden. Personen met PPD vinden het een uitdaging om hun verdediging te verlagen. Ze gaan actief op zoek naar bewijs dat anderen tegen hen. Medische ingreep is vaak nodig, maar er zijn een aantal dingen die familieleden en vrienden kunnen doen om de controle symptomen van paranoia helpen.

Instructies

•  Stimuleer het individu om professionele hulp te zoeken. Door hun achterdochtig en wantrouwend natuur, patiënten met PPD is niet waarschijnlijk dat professionele hulp op hun eigen vragen. De meeste van de tijd, hun familieleden of het juridisch systeem orders of stimuleert hen om behandeling te zoeken. Psychotherapie is de meest voorkomende behandeling van PPD. Medicatie kan nuttig zijn bij het verminderen van paranoia te zijn.

•  Vermijd argumenten. In plaats van het vertellen van het individu dat hun angsten zijn irrationeel, specifieke vragen over hun angsten. Als ze open te luisteren naar u, proberen op te helderen misvattingen met behulp van eenvoudige taal.

•  Geef ze genoeg persoonlijke ruimte. Veel mensen lijden aan angst PPD nabijheid anderen. Doe voldoende fysieke ruimte tussen u, zodat ze niet het gevoel gevangen of omgeven.

•  Verwijder het individu van situaties die paranoia-aanvallen veroorzaken. Vraag hen om u te vertellen wat de oorzaak van hun angst. Probeer om objecten of situaties die zij vrezen te vermijden. Als het individu heeft een sterke negatieve reactie op honden, proberen om alle situaties waarin honden aanwezig zijn te vermijden.

•  Stel scherp op het individu op wat echt zonder bagatelliseren hun angst is. Maak geruststellende uitspraken als "Ik weet dat je denkt de FBI is uit om u te krijgen, maar ik verzeker u niemand hier is van de FBI."

•  Vertel het individu alles wat je gaat doen voordat je het doet, zodat ze niet worden verrast door je bewegingen en kan beginnen te vertrouwen dat je zal doen wat je zegt.

•  Praat over de angst van de persoon wanneer hij of zij zich in een rationele en een paranoïde aanval niet ervaren. Maak een plan voor het omgaan met de angsten wanneer ze zich voordoen. Samen, maak een lijst van hun angsten en aan het einde van de lijst, schrijft: "Deze dingen zijn niet van plan om me te kwetsen. Deze angsten zijn een symptoom van mijn ziekte." Leg de lijst in een gemeenschappelijke plaats, zoals op de deur van de koelkast of de deur van de slaapkamer, waar het individu kan ernaar verwijzen wanneer ze beginnen met paranoia aanvallen.

•  Herinner de persoon die hun gevoelens van paranoia zijn de symptomen van een ziekte en dat ze beter zullen voelen zodra hun medicijnen van kracht. Moedig het individu om professionele medische hulp te zoeken indien zij dit nog niet hebben gedaan.