Hoe maak je een persoon die lijdt aan een bipolaire Help

Bipolaire stoornis, ook wel bekend als manisch-depressiviteit, is een psychische aandoening die wordt gekenmerkt door zowel depressie en verhoogde stemmingen. Het is een levenslange ziekte die over het algemeen wordt behandeld door zowel medicatie en gesprekstherapie. Hoewel een bipolaire stoornis invaliderend kan zijn, veel mensen omgaan met manisch-depressiviteit leiden productief en succesvol leven met de steun van hun vrienden, familie en artsen. Om een ​​persoon die lijdt aan een bipolaire stoornis te helpen, is het belangrijk om te begrijpen wat de ziekte inhoudt en om geduld en begrip te tonen.

Instructies

•  Meer informatie over de aard van de ziekte. Bipolaire stoornis is een complexe ziekte die wordt omringd door vele mythen. Om zo helpen een persoon die lijdt aan bipolaire stoornis, is het belangrijk om de effecten van de ziekte en de soorten behandelingen gebruikt om de ziekte te bestrijden begrijpen. Het lezen van boeken, praten met psychiatrische professionals en vragen respectvol vragen van de patiënt zelf kan u inzicht in de aard van het probleem te geven.

•  Vraag de persoon direct wat u kunt doen om te helpen. Een persoon met een bipolaire stoornis hebben verschillende behoeften, afhankelijk van wat cyclus van de ziekte is ze in. Als ze manisch, kan ze je nodig hebt om de tijd door te brengen met haar om ervoor te zorgen dat ze niet deelnemen aan een impulsieve activiteiten die haar kunnen zetten in gevaar. Als ze voelt zich depressief, kan ze je nodig hebt om haar te helpen verzorgen van dagelijkse bezigheden. Als u niet in staat om haar stemming te peilen zijn, wees niet bang om haar te vragen wat u kunt doen om te helpen.

•  Voorkomen dat afwijzend of het maken van veronderstellingen over wat de persoon met een bipolaire stoornis wordt geconfronteerd. Personen met een bipolaire stoornis kan impulsief handelen, agressief of zich gedragen in sociaal onaanvaardbare manieren. Hoewel het moeilijk kan zijn voor u om dit gedrag te aanvaarden, in gedachten houden dat ze zijn een product van de ziekte. Praten met de bipolaire lijder en het helpen van haar contact met haar psychiater zal meer helpen dan kritiek op haar gedrag.

•  Bijwonen van vergaderingen van de steungroep. De meeste steden hebben steungroepen voor de familie en vrienden van personen die lijden aan een bipolaire stoornis. Deze groepen zullen niet alleen leert u bruikbare strategieën die u kunnen helpen uw geliefde het leven gemakkelijker te maken, zullen ze ook leren je over het doorbreken van de publieke stigma van een bipolaire stoornis.