Hoe maak je een ontwrichte knie Wrap

Een ontwrichte knie is een ernstig letsel dat dringende medische aandacht vereist. Spalken of het verpakken van de geblesseerde been goed in het kader van eerste hulp is belangrijk en kan worden gedaan met een aantal veel voorkomende materialen. Bel 911 eerste, en zorg ervoor dat het slachtoffer voor andere levensbedreigende verwondingen te controleren. Zorg er ook voor de luchtwegen van het slachtoffer is helder en de ademhaling en circulatie zijn stabiel.

Instructies

Het maken van een Splint

•  Zorg ervoor dat het slachtoffer nog steeds en de geblesseerde been wordt verhoogd en ondersteund. Probeer niet om de ontwrichte knie bewegen of zet het terug op zijn plaats. Voorzichtig toe te passen een zak ijs gewikkeld in een schone handdoek om de zwelling en pijn rond de schade zoveel mogelijk te beperken.

•  Immobiliseer de ontwrichte knie exact zoals je die door het creëren van een tijdelijke spalk gevonden. Plaats voorzichtig een stijf voorwerp, zoals een stuk karton onder de geblesseerde been. Als er niets anders beschikbaar is, zal een gevouwen tijdschrift of opgerolde krant werken. De stabiliserende object moet lang genoeg zijn om zich boven en onder de knie van de splint effectief te zijn. Leg een steriel gaasje in de openingen tussen de spalk en het been voor opvulling.

•  wrap voorzichtig de brede sport bandage om het been en de spalk boven en onder de geblesseerde knie en zet stevig vast. De bandages moet voldoende strak om adequate ondersteuning te bieden en te stabiliseren het gewricht, maar wees voorzichtig niet om de circulatie van het slachtoffer te blokkeren.

•  Controleer de banden op de spalk om de 15 minuten of zo, totdat er hulp komt om ervoor te zorgen dat ze veilig zijn, maar niet te vernauwen. Blijf het slachtoffer stil te houden met de gespalkt been verheven.

Hints

  • EHBO-materialen, zoals sport-verband en gaas kan gevonden worden op elke drogist of supermarkt. Als niemand kan worden gevonden in de tijd, kan een sjaal of een strook stof ook gebruikt worden om te verpakken en te spalken het letsel.
  • Probeer niet om de ontwrichte knie te resetten, ook al is het gezwollen en verkleurd zal verschijnen. Dit moet worden uitgevoerd door een ervaren arts en, indien verkeerd gedaan, kan het omliggende weefsel scheuren.
  • Niet aanraken of proberen om de schade te masseren.