Hoe maak je een Oil Calorimeter Zorg voor een Science Fair

Hoe maak je een Oil Calorimeter Zorg voor een Science Fair

Een calorimeter is een apparaat dat wordt gebruikt om de hoeveelheid calorieën in een bepaald voedingsmiddel te meten. Een calorimeter werkt door het vastleggen van de vrijgekomen warmte-energie uit het voedsel met een vloeistof die een hoge capaciteit voor het absorberen van warmte, zoals olie heeft. Om de hoeveelheid calorieën te berekenen in een selectie van voedsel, moet je de temperatuur van de olie te meten voor en na het branden van het levensmiddel. Deze toename vermenigvuldigd met de massa van de olie zal de hoeveelheid energie of calorieën, gevangen door de calorimeter geven.

Instructies

•  Verwijder de boven- en onderkant van grote kan en de bovenzijde van het blikje met een blikopener. Voeg acht gaten langs de onderrand van de grote kan met een hamer en een spijker.

•  Maak twee gaten aan weerszijden van het kleine blikje ongeveer een vierde van de weg naar beneden met behulp van een hamer en een spijker. De gaten moeten groot genoeg zijn voor je potlood om door te passen. Plaats het potlood door de klein blikje en plaats de kleine blik in de grote kan. Het blikje te verhogen binnenemmer, ondersteund door het potlood rusten op de randen van de grote kan. Verwijder het kleine blikje uit de grote kan.

•  Weeg de lege blikje en noteer dit cijfer. Vul het blikje ongeveer halverwege met bakolie. Weeg het blik met de olie en noteer dit cijfer. Trek de lege kan achterhalen van de gevulde kunt achterhalen en noteer dit nummer; dit is hoeveel de olie weegt. Gebruik de thermometer de temperatuur van de olie te bepalen en schrijven.

•  Plak de stompe uiteinde van de naald in de kurk. Weeg de marshmallow en noteer de waarde. Plak de marshmallow op het scherpe uiteinde van de naald.

•  Licht de marshmallow met een aansteker, plaats de grote kan over de kurk, en plaats de kleine blik met olie over de bovenkant van de grote kan. De klein blikje moet worden afgewogen net boven de vlam.

•  Laat de marshmallow te branden, totdat de vlam dooft. Trek je handschoenen, verwijder de kleine blikje, roer de olie, en het meten en registreren van de temperatuur van de olie. Meet het gewicht van de verbrande marshmallow overblijfselen.

•  Bereken de temperatuurstijging van de olie door het aftrekken van de begintemperatuur van de temperatuur na het branden. Vermenigvuldig dit getal door het gewicht van de olie. Dit cijfer zal u het aantal calorieën gevangen genomen door de calorimeter te geven.